Nå sier AP ja til utslippsfrie gasskraftverk

Ap-regjeringen foretar en snuoperasjon med historisk sus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 15 måneder siden måtte Bondevik-regjeringen gå av fordi den bare ville tillate bygging av forurensningsfrie gasskraftverk. I morgen slår Miljøverndepartementet fast at Norge skal ha sitt første utslippsfrie gasskraftverk i drift innen år 2005.

Det er i Miljøverndepartementets klimamelding, som legges fram i morgen, gasskraftbomben detoneres. Etter det Dagbladet får opplyst vil konsekvensen av klimameldingens gasskraftpolitikk blant annet være at de planlagte konvensjonelle gasskraftverkene neppe vil se dagens lys.

Kontrast

Dette står i sterk kontrast til Ap's retorikk 9. mars i fjor, da Bondevik-regjeringen ble tvunget til å gå av - nettopp på gasskraftsaken. Bondevik-regjeringen var villig til å bygge forurensningsfrie gasskraftverk, men motsatte seg utbygging av såkalt konvensjonelle gasskraftverk. I stortingsdebatten denne avgjørende kvelden oppsummerte Stoltenberg debatten slik:

«Debatten om gasskraftverk (...) handler om hvordan vi tror vi best kan bidra til å redusere utslippene. Et flertall i denne salen mener at utslippene av klimagasser blir redusert dersom vi tar i bruk gass til kraftproduksjon (...). I tillegg mener et flertall i denne salen at vi raskere utvikler enda mer miljøvennlig gasskraftteknologi dersom vi i dag setter i gang å bruke den best tilgjengelige teknologien.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer