Nå sier libysk islamist at Belmokhtar ikke er drept likevel

Ifølge nyhetsbyrået Ap.

ETTERSØKT:  Mokhtar Belmokhtar ble drept i helga, ifølge amerikanske militærkilder. Nå sier en libysk islamist til at hjernen mot In Amenas-angrepet likevel ikke er død. Foto: Afp / Scanpix
ETTERSØKT: Mokhtar Belmokhtar ble drept i helga, ifølge amerikanske militærkilder. Nå sier en libysk islamist til at hjernen mot In Amenas-angrepet likevel ikke er død. Foto: Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En islamist med forbindelser til militante, libyske grupper sier at det amerikanske luftangrepet i landet ikke lyktes med å drepe Mokhtar Belmokhtar likevel, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Mannen sier at det amerikanske luftangrepet drepte fire andre medlemmer av en libysk ekstremistgruppe, som skal ha forbindelser med gruppa som angrep det amerikanske konsulatet i Benghazi i 2012. Her ble den amerikanske ambassadøren til Libya, Chris Stevens, og tre andre amerikanere drept.

- Vellykket angrep Amerikanerne sier at de har drept Belmokhtar, men de kan ikke bekrefte at han faktisk ble drept.

- Jeg kan bekrefte at målet med angrepet i Libya var Mokthar Belmokhtar, sa en amerikansk talsmann etter angrepet.

Bekreftet død flere ganger Belmokhtar har blitt «bekreftet død» en rekke ganger i løpet av sin karriere: «Mokhtar Belmokhtar er drept», kunngjorde en general i Tsjad med brask og bram i en TV-sending i mars 2013. Da hadde de jevnet en terrorbase i Mali med jorda og regnet «den enøyde» blant de døde.

Men i mai dukket Belmokhtar opp i en trusselvideo, i levende live, og tok på seg ansvaret for to nye terrorangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.