Nå sitter Fritzl i retten

Innrømmer voldtekt og incest, nekter for å ha drept sønnen og holdt Elisabeth som slave. Dagbladet.no følger rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PÖLTEN: (Dagbladet.no): Den fem dager lange saken mot Josef Fritzl har nå startet i St. Pölten. Dagbladet.no følger saken direkte fra stedet.

Fritzl sa i retten at han erkjenner straffskyld for voldtekt og incest. Men han nekter straffskyld for å ha drept sin egen sønn og for å ha holdt datteren Elisabeth som slave.

Påtalemyndigheten har tiltalt Fritzl for drap fordi et av barna datteren Elisabeth fødte, døde i fangenskap i kjelleren i Amstetten.

Tre fagdommere og åtte jurymedlemmer skal ta stilling til og dømme Fritzl for tiltalepunktene voldtekt, incest, mord, slaveri, mishandling og frihetsberøvelse. Saken er berammet til å vare fem dager.

Fritzl kan bli idømt alt fra seks måneders fengsel til livstid.

Hendelsesforløpet
09.25: Aktor Christiane Burkheiser og forsvarer Rudolf Mayer inntar sine plasser.

09.32: Josef Fritzl kommer inn i salen med en ringperm foran ansiktet. Han står blant politivaktene og skjelver lett mens blitslampene blinker. Han blir stående mellom vaktene foran tiltaleboksen, og har åpenbart ikke lyst til å bli tatt bilde av.

09.40: Alle venter på at dommer Andrea Humer, de to meddommerne og de åtte i juryen skal komme. Det er selsomt å se den tiltalte stå og skjule seg foran de 95 journalistene i salen.

09.44: Hoveddommer Andrea Humer og de to meddommerne inntar sine plasser. Det samme gjør juryen. Retten setter seg, Fritzl fortsatt med sin improviserte kamuflasje.

I RETTEN: Josef Fritzl (74). Foto: SCANPIX
I RETTEN: Josef Fritzl (74). Foto: SCANPIX Vis mer

09.45: Dommer Humer innleder rettssaken.

09.49:  Pressen kastes på dør etter at åtte sider av tiltalen er lest opp.

I dag skal etter hvert Fritzl avhøres. I morgen starter visningen av den elleve timer lange videoen med vitnemålet fra datteren Elisabeth, og visningen fortsetter på onsdag. Torsdag skal sakkyndige avgi vitnemål, før saken avsluttes på fredag med en dom.

Dagbladet.no er på plass under hele rettssaken.

Fritzl-rettssaken

• Mandag 16. mars kl. 9.30 starter rettssaken med at juryen avlegger ed.

• Kl. 9.50 inntar Josef Fritzl vitneboksen.

• Kl. 10.30 blir tiltalen lest opp. Journalistene får bare være til stede fram til side 8 og må deretter forlate salen. De mest grusomme punktene i tiltalen er unntatt offentlighet.

• Kl. 13 begynner forhøret av Fritzl.

• Kl. 16 får journalistene en kort oppsummering av dagen. Dette vil skje hver dag.

• Tirsdag: Visningen av et elleve timer langt videoopptak med Elisabeths forklaring starter.

• Onsdag: Hele dagen er viet Elisabeths forklaring.

• Torsdag: De sakkyndige vitner i retten.

• Fredag: Påtalemyndigheten og forsvaret holder sine siste innlegg. Den anklagede har rett til å si et siste ord. Til slutt rådfører juryen seg. Dom vil trolig falle fredag ettermiddag.

Kilde: oe24.at

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer