Nå skal Aleppos skjebne avgjøres: Vil plassere FN-obsveratører i byen for å hindre massakre

Klokka 13.00 møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere hva de skal gjøre i Aleppo. Frykter at Russland setter foten ned.

SYMBOLENE PÅ KRIGEN: Tirsdag denne uken meldte FN at opp mot 100 barn i en bygning i Øst-Aleppo var under beskytning. Kampen om Aleppo går mot slutten, men flere tusen mennesker er fortsatt fanget i byen. Evakueringen av menneskene ble i dag gjenopptatt. Video: AleppoMediaCenter, Smart News Agency, Step News via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den er kalt alt fra dødsbyen til helvete på jord. Aleppo, en gang Syrias mest folkerike by, har vært et episenter i den syriske borgerkrigen helt siden konflikten nådde den historiske byen sommeren for fire år siden.

I dag møtes FNs sikkerhetsråd til et møte hvor blant annet situasjonen i Aleppo skal opp.

Frankrike har fremmet et forslag om at FN-observatører bør settes inn i Aleppo for å overvåke situasjonen i byen og beskytte sivilbefolkningen og den haltende evakueringen, ifølge BBC.

Frankrikes forslag krever også beskyttelse av alle leger, sykehus og ambulanser, og kommer som følge av en rekke rapporter om at syriske styrker har bombet nær sagt alle medisinske fasiliteter i Aleppo.

Men det er en hindring i veien for et slikt vedtak. BBC melder nemlig at man frykter at Russland, som har fast møterett i FNs sikkerhetsråd, setter foten ned for forslaget med sin vetorett.

Den retten har de benyttet seg av ved seks anledning til å stemme ned seks ulike Syria-resolusjoner siden 2011, skriver BBC.

Erklærte seier

Tidligere denne uka tok Syrias diktator Bashar al-Assads regimetro militære styrker kontroll over byen. Russland, Syrias nærme allierte i borgerkrigen, erklærte tirsdag denne uka at kampen om Aleppo var over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer