FRISKMELDT: HSBC og Scope Investor Services mener bunnen er nådd. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg / Finansavisen.
FRISKMELDT: HSBC og Scope Investor Services mener bunnen er nådd. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg / Finansavisen.Vis mer

Nå skal boligprisene opp

Norske boligeiere har liten grunn til bekymring, ifølge rapporter.

(Finansavisen): Ved inngangen til fellesferien var boligprisene i Norge 1,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge bransjeorganisasjonen Eiendom Norge. I juni falt prisene med 1,0 prosent, som de pleier. Hvordan utviklingen har vært i juli får man ikke svar på før om noen dager, men ifølge to uavhengige rapporter fra storbanken HSBC og analysebyrået Scope Investor Services er det liten grunn til bekymring for norske boligeiere, skriver Finansavisen.

HSBC har vurdert 30 europeiske land.

Ifølge avisen skriver HSBC dette om Norge og Sverige:

«Nedturen der kom som en korreksjon etter en prisvekst som ikke var bærekraftig og et kraftig løft i tilbudet av nye boliger. Men prisene synes nå å ha flatet ut, og moderat prisvekst er sannsynlig.»

Scope er nærmest rørende enig med HSBC.

«Korreksjoner etter mange år med sterk vekst er ikke uvanlig. Robust økonomi og demografiske forhold vil sikre at boligprisene i både Oslo og Stockholm vil fortsette å stabilisere seg i år, og igjen begynne å stige moderat fra 2019,» mener Scope, ifølge avisen.

«En nedgang i boligprisene som truer økonomien og den finansielle stabiliteten er mulig ved en alvorlig resesjon eller en plutselig, kraftig renteoppgang. Begge scenarier er usannsynlige,» heter det videre.

Andre økonominyheter:

Investor vedder tre millioner på at aksjen skal falle
Marcus & Martinus solgte «merch» for 30 mill.
Klippfiskbrødre selger hoder for over 800 millioner