Nå skal de rydde opp i mafiatilstandene i arbeidslivet

- Vi er enige om noen tiltak, sier LO og NHO - sammen.

ENIGE OM NOE: AP, LO og NHO har toppmøte om hvordan de skal stoppe arbeidslivskriminaliteten, fra v. Gerd Kristiansen (LO) Dag Terje Andersen (AP) og Kristin Skogen Lund (NHO). Partene er enige om noen tiltak - og enige om at de ikke skal fokusere på det de er uenige om. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ENIGE OM NOE: AP, LO og NHO har toppmøte om hvordan de skal stoppe arbeidslivskriminaliteten, fra v. Gerd Kristiansen (LO) Dag Terje Andersen (AP) og Kristin Skogen Lund (NHO). Partene er enige om noen tiltak - og enige om at de ikke skal fokusere på det de er uenige om. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mafiatilstander, momsbedrageri, underbetaling og slavearbeid. Påstander om at svart arbeid raner Norge for 35 milliarder skattekroner i året - nok til å finansiere 55 000 årsverk i offentlig sektor, eller til å gi hver sysselsatt nordmann 15 000,- i skattelette.

Partene i arbeidslivet er enige om at situasjonen i norsk arbeidsliv er kritisk.

Men hva kan de gjøre med det?

Det var tema for et møte på  Stortinget i går

Bedre tilsyn Dag Terje Andersen, arbeids- og sosialpolitisk talsperson i AP, var vertskap, og lederne for både LO og NHO var til stede.

- Vi er enige om noen virkemidler, og uenige om noen andre, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Dagbladet etter møtet. - Vi er enige om at vi må samordne tilsynsfunksjonene bedre, og få et mer effektivt tilsynsapparat som går på det virkelig useriøse arbeidslivet. Men dette er ikke enkelt. Det er en uoversiktlig og innfløkt underskog av kriminalitet, sier Skogen Lund til Dagbladet.

Andersen slo fast at problemet med svart arbeid og sosial dumping kan være enda større enn tidligere antatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer