Nå skal de slutte å krangle

Statsministeren mener at regjeringens nye spilleregler for å hindre internkrangel gir resultater. Raseriet i Frp over at en IS-kvinne hentes hjem kaller Erna Solberg politisk uenighet.

SE NÅ: Stortingets spørretime. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUNDVOLLEN (Dagbladet): - Vi må kunne snakke om sak uten å karakterisere hverandre, og uten å stille ultimatumer og komme med absolutter. Jeg opplever at vi nå er ganske samstemte, sa Erna Solberg til Dagbladet mandag.

Et døgn seinere varslet hennes egen statsråd Sylvi Listhaug at Frp har tatt dissens på regjeringens beslutning om å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes to barn. Christian Tybring-Gjedde vil ha Frp-gruppa på Stortinget til å stemme over hans forslag om å forlate regjeringen.

Statsminister Erna Solberg avdramatiserer situasjonen.

- Uenigheten fra i høst om å hente hjem det antatt syke barnet, og dermed også mor og søster, er en avklart politisk uenighet, ikke krangling, uttalte Erna Solberg til Dagbladet seint i tirsdag kveld.

I et intervju i helga hevdet Høyre-nestoren Kristin Clemet at regjeringen må slutte å krangle, samt fornye både politikken og mannskapet for å ha sjanse til å beholde makten etter stortingsvalget neste høst. Civita-sjefen la fram en rekke forslag til hva Erna Solberg burde gjøre for å overleve 2021-valget.

Bevisføringen

- Kristin har noen poeng. Og kanskje det aller viktigste er å huske det gamle mantraet om at man blir aldri valgt for det man har gjort – man blir valgt for det man vil gjøre, sier Erna Solberg under en pause i Høyres felleskonferanse på Sundvolden hotell, der hennes regjering ble født høsten 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer