Nå skal den hemmelige «Skytteren» som drepte bin Laden stå fram

Er arbeidsløs og i pengetrøbbel.

 STÅR FRAM:  Spesialsoldaten som skjøt og drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden, ofte kalt «Skytteren», skal nå angivelig stå fram i en dokumentar laget av Fox News, opplyser den amerikanske kanalen i en pressemelding. Foto: AP / Columbia Pictures Industries / Jonathan Olley / NTB scanpix
STÅR FRAM: Spesialsoldaten som skjøt og drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden, ofte kalt «Skytteren», skal nå angivelig stå fram i en dokumentar laget av Fox News, opplyser den amerikanske kanalen i en pressemelding. Foto: AP / Columbia Pictures Industries / Jonathan Olley / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialsoldaten som skjøt og drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden, ofte kalt «Skytteren», skal nå angivelig stå fram i en dokumentar laget av Fox News, opplyser den amerikanske kanalen i en pressemelding.

Dokumentaren som blir kalt «The Man Who Killed Osama Bin Laden», vil gå på lufta 11.- og 12. november.

Mye av informasjonen rundt oppdraget til spesialsoldatane og hva som egentlig skjedde den dagen hvor bin Laden ble drept er kjent, men det er likevel ventet at det vil komme fram ny informasjon, skriver The Business Insider.

Forskjellige skjebner Det var flere spesialsoldater som var med på raidet, og de har hatt helt forskjellige skjebner.

Matt Bissonnette, en av andre soldatene som var med på raidet, har tjent millioner av dollar på boka han ga ut under navnet Mark Owen.

Men mannen som faktisk skjøt og drepte al-Qaida-lederen går det dårligere med.

Han er arbeidsløs, er i ferd med å havne i pengetrøbbel, fortalte han i et stort anonymt intervju i magasinet Esquire i fjor.

- Så forvirret ut «Skytteren» var egentlig lengre bak i formasjonen de hadde trent på, men han endte sammen med en medsoldat på rommet hvor bin Laden gjemte seg.
 
- Han holdt en kvinne (hans yngste kone, Amal, journ.anm) foran seg. Jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg hadde trent på å skyte på bilder av ham mange ganger.

- Jeg visste at han trolig hadde et våpen i nærheten. Og jeg kunne ikke la ham få muligheten til å sprenge seg selv i lufta. Jeg skjøt ham to ganger i hodet, forteller «Skytteren».