- Nå skal du dø

- Det var det første jeg sa til henne etter at jeg hadde låst døra, forklarte drapsiktet 23-åring i dag.

SVARTNET: - Da hun (Marit Randsted Andreassen red.anm.) innrømmet å hatt sex med en annen fyr, svartnet det for meg og det var etter det jeg kvalte henne, forklarte 23-åringen i retten.  Foto: PRIVAT
SVARTNET: - Da hun (Marit Randsted Andreassen red.anm.) innrømmet å hatt sex med en annen fyr, svartnet det for meg og det var etter det jeg kvalte henne, forklarte 23-åringen i retten. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SANDVIKA (Dagbladet): - Nå skal du dø. Det var det første jeg sa til henne etter at jeg hadde låst døra.

Det forklarte den drapsiktede 23-åringen om hva som skjedde da han tok livet av sin eksamboer Marit Randsted Andreassen (20) i deres tidligere felles leilighet i Asker på morgen lørdag 20. februar i år.

23-åringen hadde fått sin tidligere samboer til å komme til leiligheten der han fortsatt bodde under påskudd av å avklare samværsretten til deres felles lille datter.

I Asker og Bærum tingrett i formiddag forklarte 23-åringen, som har opptrådd sindig under sin forklaring, at han også ville få henne til å innrømme at hun hadde hatt sex med en annen og at hun hadde «pratet dritt» om ham til hennes foreldre og hans mor.

Siktede satte på videokamera for å dokumentere overfor felles venner og familie hvor dårlig han mente hun hadde oppført seg overfor ham den siste tiden.

- Det svartnet for meg og jeg kvalte henne, forklarte 23-åringen i retten.  

23-åringen er tiltalt for overlagt drap med en strafferamme på 18 år, men gikk i retten i dag tilbake på sin politiforklaring om at drapet var planlagt.

Tiltalte ble konfrontert med politiforklaringen der han har forklart at han satt oppå Mariot og holdt kvelertak på henne i 20 minutter til pulsen var borte. Dessuten har han forklart til politiet at han aldri hadde tenkt på å skjule drapet.

- Jeg er klar til å ta straffen min, men det var aldri planlagt, forklarte han i retten.

23-åringen og avdøde ble kjent med hverandre gjennom felles kjente i Asker i 2007 og ble sammen rundt påsketider 2008.

- Vi var intenst forelsket, men vi fikk trøbbel med hver våre venner fordi vi begge hadde kjærester da vi ble sammen, forklarte han i retten.

23-åringen sa i retten at de hadde en pause i forholdet da drapet skjedde. Marit og datteren bodde hjemme hos foreldrene og det ble en kraftig konfrontasjon da tiltalte dro dit tidlig samme uke som drapet skjedde.

FORKLARTE SEG I DAG: - Nå skal du dø. Det var det første jeg sa til henne etter at jeg hadde låst døra. Det forklarte den drapsiktede 23-åringen om hva som skjedde da han tok livet av sin eksamboer Marit Randsted Andreassen (20) i deres tidligere felles leilighet i Asker på morgen lørdag 20. februar i år. Foto: PRIVAT
FORKLARTE SEG I DAG: - Nå skal du dø. Det var det første jeg sa til henne etter at jeg hadde låst døra. Det forklarte den drapsiktede 23-åringen om hva som skjedde da han tok livet av sin eksamboer Marit Randsted Andreassen (20) i deres tidligere felles leilighet i Asker på morgen lørdag 20. februar i år. Foto: PRIVAT Vis mer