- Nå skal du til himmelen og møte familien

Så hengte han jenta (11). BTK-saken fortsetter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere av detaljene ble for grusomme for de pårørende under den første dagen av Dennis Raders (60) domshøring. Aktoratet og etterlatte etter seriemorderens ti ofre skal også i dag gi sine siste forklaringer før dommen kommer seinere denne uka.

- Hva kommer til å skje med meg, spurte Josephine Otero (11) da hun var alene med morderen som gikk under navnet BTK - bind, torture, kill.

Skylder på demon

Rader hadde nettopp drept foreldrene og broren hennes, og tatt jenta med ned i kjelleren.

- Vel, kjære, du skal til himmelen sammen med resten av familien din, forklarte han før han hengte henne og masturberte over liket.

Flere gråt på tilhørerbenkene og snudde seg bort flere ganger mens politietterforskerne siterte 60-åringens tilståelser. Selv opptrådte han tilsynelatende behersket gjennom hele gårsdagen. Politiet tror han har lagt alle kortene på bordet, og han har forklart grusomhetene med at en demon kan ha tatt bolig i ham da han falt på hodet som liten.

Ber om 175 års fengsel

- Jeg beklager. Jeg forstår at vi snakker om et menneske, men jeg er et monster, sa Rader til politimannen under en av forklaringene.

<strong><B>ROLIG I RETTEN:</strong></b>  Dennis Rader sitter i retten i Sedgwick der aktoratet gjennomgikk hans 17-årige drapsserie som startet med at han ble seksuelt tiltrukket av en 11-åring. Foto: SCANPIX/EPA
ROLIG I RETTEN: Dennis Rader sitter i retten i Sedgwick der aktoratet gjennomgikk hans 17-årige drapsserie som startet med at han ble seksuelt tiltrukket av en 11-åring. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Denne ukas domshøringer er en formalitet etter at Rader i juni sa seg skyldig i de ti drapene, skriver nyhetsbyrået AP. Spørsmålet er om han skal sone livstidsdommene samtidig eller etter hverandre, siden Kansas ikke hadde dødsstraff da han begikk drapene fra 1974 til 1991. Aktor ber om at han får minimum 175 års fengsel uten mulighet for å slippe ut på prøve.

Fetisj på binding

Seriemorderen innrømte også overfor politiet at han trente med gummiball etter å ha oppdaget at musklene dovnet mens han kvalte ofrene. Den tidligere kirke- og speiderlederen benyttet vervene i forbindelse med drapene og for å skaffe alibi. Før et drap i 1991 forlot han speiderleiren og unnskyldte seg med at han måtte hente noe hjemme. I stedet byttet han speiderdrakten med sine mørke drapsklær og tok livet av Dolores Davis.

En annen gang fraktet han liket til kirka, og dro svart plast over vinduene. Slik fikk han være i fred mens han fotograferte kvinnen i bondage-situasjoner for å tilfredsstille seg seksuelt. Aktor viste retten bilde av Rader i strømpebukser og bh hengende fra et rør i moras kjeller, for å vise bondage-fetisjen hans.

Drept fordi hun tente ham

Charlie Otero begravde ansiktet i fanget og gråt da aktoratet viste et bilde av søsteren Josephine på storskjerm. Rader drepte foreldrene hans og to søsken. Hans 13-årige søster fant moren da hun kom hjem fra skolen i 1974. Med en neglsaks forsøkte hun å klippe løs knebelen fra moren munn.

- Jeg valgte henne som offer fordi jeg alltid har vært tiltrukket av det latino-spanske utseendet - mørke øyne, mørkt hår og mørk hud, forklarte Dennis «BTK» Rader.

• Følg domshøringen direkte på Crime TV (NB! Det vil trolig forekomme sterke beskrivelser.)

• Les alt om «BTK»

<B>RYSTENDE FOR PÅRØRENDE: Etterlatte i Otero-familien fikk høre detaljene om hva som skjedde da Rader drepte fire familiemedlemmer i 1974.
<B>INNRØMMER ALT: Seriemorderen kommer med all sannsynlighet til å tilbringe resten av livet bak lås og slå.
<B>FULGTE NØYE MED: 60-åringen drakk vann og noterte sporadisk på blokka si. Kun innimellom kikket han bort når åstedsfoto ble vist fram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer