Nå skal Europa lære av Norge

Neste uke kommer 20 justisministre til Tromsø for å diskutere vold i nære relasjoner.

INVITERER EUROPAS JUSTISMINISTRE: Neste uke kommer over 20 europeiske justisministre til Tromsø for å snakke om vold i nære relasjoner. De skal blant annet besøke Barnehuset i Tromsø. Her får Storberget omvisning på Barnehuset i Bergen av politimester Ragnar Auglend og leder Kristin Konglevoll Fjell. Fra dette teknisk avanserte rommet kan dommere, advokater og pårørende følge avhør av barn. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
INVITERER EUROPAS JUSTISMINISTRE: Neste uke kommer over 20 europeiske justisministre til Tromsø for å snakke om vold i nære relasjoner. De skal blant annet besøke Barnehuset i Tromsø. Her får Storberget omvisning på Barnehuset i Bergen av politimester Ragnar Auglend og leder Kristin Konglevoll Fjell. Fra dette teknisk avanserte rommet kan dommere, advokater og pårørende følge avhør av barn. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Justisminister Knut Storberget er vert for den europeiske justisministerkonferansen som i år legges til Norge og Tromsø, og har fått tittelen «Breaking the silence.» Temaet er vold i nære relasjoner.- Jeg er veldig glad for at dette er temaet på årets konferanse, og håper vi kan klare å bryte stillheten rundt vold som foregår i hjemmet. Vi vet at dette har et voldsomt omfang i Norge, der 1300 barn er i kontakt med hjelpeapparatet i uka. Det er ingen grunn til å tro at dette problemet er mindre i andre land, tvert i mot. Men det er gjerne ikke det temaet man diskuterer mest, sier Storberget.

Les også: Vil ha mannfolk på banenStrenge straffer for familievoldTil stede på konferansen er visegeneralsekretær i FN, Asha-Rose Migiro, sammen med Maud de Boer-Buquicchio, som er visegeneralsekretær i Europarådet. Målet er at konferansen skal fungere som en pådriver i arbeidet med å lage en ny Europarådskonvensjon mot vold i nære relasjoner.

- Vi vil gjerne vise fram det vi har gjort her i Norge, blant annet med opprettelsen av barnehus, styrking av politiet, rett til bistandsadvokat og erstatning, og skjerpelsene i straffeloven. Det fine med å ha ett tema på en slik konferanse er at man kan bruke tid på å diskutere detaljene, sier Knut Storberget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer