Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Facebook gjøre det vanskeligere å legge ut fyllebilder

Kunstig intelligens-prosjekt.

FEST: Det kan tas mange bilder i løpet av en fest. Ikke alle egner seg i sosiale medier. Foto: Colourbox
FEST: Det kan tas mange bilder i løpet av en fest. Ikke alle egner seg i sosiale medier. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Enkelte har nok våknet en lørdag eller søndag med «den følelsen» og tenkt: Hva var det egentlig jeg la ut på Facebook kvart over altfor seint i natt?

Halv- eller helflaue oppdateringer, bilder og videoer lar seg heldigvis slette. Men det kan det være mange som allerede har fått dem med seg. Nå kan det bli vanskeligere å fylleoppdatere.

Facebook er nemlig i ferd med å utvikle teknologi som skal gjøre det litt vanskeligere å legge ut fyllebilder, skriver Wired.

De har allerede ansiktsgjenkjenningsteknologi, som for eksempel foreslår hvem som er med på et bildet og som brukerne får spørsmål om skal tagges. Nå er de i ferd med å videreutvikle denne teknologien slik at potensielle fyllebilder oppdages, og at brukeren får spørsmål som: «Ønsker du virkelig å legge ut dette bildet?».

Yann LeCun leder det Facebook kaller et kunstig intelligens-prosjekt, hvor målet er å utvikle en «digital assistent» basert på såkalt dyp læring som skal advare mot for eksempel fyllebilder, skriver Wired.

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media