Nå skal Fredrikstad-politiet inn på treningssentre

Vil hindre doping-bruk blant ungdom. Sats Elixa reagerer på fremgangsmåten.

VIL NÅ UNGE:  En ny samarbeidsavtale mellom Fredrikstad-politiet og treningssentre i byen skal forebygge dopingbruk blant barn og unge. Som følge av avtalen skal uniformert politi inn på treningssentre.
VIL NÅ UNGE: En ny samarbeidsavtale mellom Fredrikstad-politiet og treningssentre i byen skal forebygge dopingbruk blant barn og unge. Som følge av avtalen skal uniformert politi inn på treningssentre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny samarbeidsavtale mellom Fredrikstad-politiets ungdomsavsnitt U18 og treningssentrene i byen skal forebygge doping blant unge.

Detaljene i avtalene er ennå ikke helt klare, men en ting er sikkert: den nye avtalen skal gi uniformert politi tilgang til treningssentrene.

Fredrikstads Blad omtalte saken mandag.

Vil formidle kunnskap Ragnar Foss leder U18-avsnittet ved Fredrikstad-politiet og tok initiativ til avtalen som snart skal iverksettes. Han bekrefter overfor Dagbladet at uniformert politi vil fra tid til annen inn på treningssentrene i byen.

- I hovedsak skal vi formidle kunnskap som vi håper skal virke forebyggende, sier Foss.

Hvor ofte og hvilke sentre som skal få besøk av politiet, er ikke klart.

- Men det blir fordelt etter behov og ønske. Om det blir en skjevfordeling, er ikke klart, legger han til.

- Vanskelig å nå Med avtalen ønsker de å nå en ny og ung gruppe brukere av anabole steroider, en gruppe det er vanskelig å nå med dagens metoder, ifølge Foss.

- Denne nye gruppen brukere er barn og unge som har et fokus på kropp og trening. De har som regel ikke hatt kontakt med politiet tidligere, og skiller seg derfra fra den type ungdom som tidligere dopet seg på anabole steroider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer