<strong>NYTT JUBILEUM:</strong> På fjorårets landsmøte, som partileder Siv Jensen her taler til, feiret partiet 40 år. Årets landsmøtet er også av historisk art - det er første gang partiets høyeste organ møtes som del av et regjeringsparti. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYTT JUBILEUM: På fjorårets landsmøte, som partileder Siv Jensen her taler til, feiret partiet 40 år. Årets landsmøtet er også av historisk art - det er første gang partiets høyeste organ møtes som del av et regjeringsparti. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Nå skal Frp-grasrota felle dom over Frp i regjering

Sykelønnskutt, nei til Oslo-OL og tiggeforbud er blant sakene på landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet åpner i dag sitt første landsmøte som regjeringsparti.

På Gardermoen i helgen skal grasrota gi sin dom over Frps første seks måneder i regjering.

- Jeg venter meg et møte med et veldig stolt, men sultent parti, sier partileder Siv Jensen til NRK fredag morgen.

- Jeg tror vi kommer til å få litt spark i leggen på mange områder hvor de er utålmodige og ønsker at vi skal levere enda mer, sier Jensen.

Hun vil ikke peke ut noen enkeltsaker som hun tror hun kommer til å få kjeft for.

Ei heller vil hun si hva hun mener om noen av de mange resolusjonsutkastene som skal behandles på landsmøtet.

OL-nei Forslagene har stor bredde og omfatter blant annet nei til Oslo-OL, kutt i sykelønnsordningen, IKEA-hytter til flyktninger i teltleirer, mer politi, nei til statlig ekspropriasjon av privat eiendom, nei til vindmøller, nasjonalt forbud mot tigging, reforhandling av EØS-avtalen og vin i butikk.

Selv stemte partileder Siv Jensen nei til OL i Oslo, men hun vil ikke be landsmøtet om å gjøre det samme.

- Jeg hadde bare håpet at hele landet hadde deltatt i folkeavstemningen, slik at vi fikk vite hvordan folket stiller seg til et OL, sier Jensen.

Sykelønnskutt Både Hedmark Frp og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ønsker å bryte den blåblå regjeringserklæringen og innføre karensdag og kutt i sykelønnen, skriver Klassekampen. Sykelønnen ble fredet da Høyre og Frp ble enige om regjeringserklæringen for et drøyt halvår siden.

Men under helgens landsmøte på Gardermoen må partiet ta stilling til forslaget.

- Dessverre er det for mange som spekulerer i hvor mange dager de har til overs. Dagens ordning er for lett å misbruke, sier fylkesleder Johan Aas i Hedmark Frp til avisen.

E-sigaretter Under landsmøtet blir det først og fremst debatt om hvilke resolusjoner som skal vedtas. Hittil er 67 kommet inn fra ulike deler av partiorganisasjonen.

Nestleder Per Sandberg har i likhet med Jensen vært forsiktig med å si hva han mener om resolusjonsutkastene, utover at han er sikker på at forslaget om å tillate salg av e-sigaretter, blir vedtatt.

Folkeavstemning om hvorvidt bokmål eller nynorsk skal være offisielt skriftspråk i Norge, er blant de øvrige spørsmålene landsmøtet skal ta stilling til. Utvidet skoledag og et sunt, daglig måltid til elevene er et annet.

Utålmodig sjel Partilederen er forberedt på kritikk når hun møter grasrota på Gardermoen, men hun ber partifellene glede seg over små seirer og trekker fram arveavgiftens død som eksempel.

- Det er typisk for Frp-sjelen at den er utålmodig, men vi Frp-ere må glede oss mer når vi gjennomfører politikken vår, sier Jensen til NRK.

- Jeg mener det er rimelig å skulle ønske seg enda mer. Jeg også ønsker meg mer, men jeg synes vi har levert mye allerede. Og mer kommer til å komme, lover Frp-lederen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer