Nå skal Haleigh dø

11-åringen ble mishandlet med balltre av familien i USA. Legene er klare til å koble henne fra næringssonden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Haleigh Poutre (11) ble innlagt på sykehus i september med livstruende skader, etter at adoptivmoren og stefaren skal ha sparket jenta og slått henne med et baseballballtre.

Hun har ligget i koma siden mishandlingen, og legene sier det ikke er noen sjanse for at hun kommer ut av den vedvarende vegetative tilstanden.

Dømmes for drap

Jentas stefar, Jason Strickland, er siktet i saken. Han kjemper for at Haleigh ikke skal kobles fra næringssonden.

Hvis 11-åringen omkommer, kan han dømmes for drap.

Det statlige sosialdepartementet i Massachusetts vil at jenta skal få dø. De har overtatt foreldreretten, noe 11-åringens stefar mener er et ulovlig fattet vedtak.

Jenta ble adoptert av tanten sin for fem år siden, etter at hennes biologiske mor flyttet til Virginia med en ny kjæreste.

Stefaren mener han må vurderes som jentas far, noe høyesterett i staten avslo tirsdag.

Kobles fra

Dommerne konkluderte med at legene kan koble Haleigh fra maskinene som holder henne i live.

- Stefaren har ikke anført noe som styrker hans påstand om at han må vurderes som barnets far. Det finnes ingen bevis for at hans forhold til jenta var av kjærlig og oppfostrende art, skriver høyesterett i sin kjennelse ifølge nyhetsbyrået AP.

Jentas stefar er løslatt mot kausjon. Adoptivmoren ble funnet død to uker etter at Haleigh ble innlagt på sykehuset. Politiet mener hun tok sitt eget liv.

I KOMA: Haleigh Poutre (11) er ifølge legene i en vedvarende vegetativ tilstand.
SIKTET: Stefaren, Jason Strickland (t.h.), kjemper for at 11-åringen ikke skal kobles fra maskinene. Her med sin forsvarer, Richard Rubin.