Nå skal han dø

Klokka 14.00 norsk tid settes giftsprøyten på Timothy McVeigh, som drepte 168 mennesker i et bombeangrep i Oklahoma. Han har nå tatt på seg klærne han skal dø i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

McVeigh ble dømt for attentatet mot Alfred P. Murrah-bygningen 19. april 1995.

Spiste iskrem

- Han er svært rolig. Han er seg sjøl, og er forberedt på å bli henrettet. For å være helt ærlig, er han klar for å dø, sa 33-åringens advokat Robert Nigh til pressen utenfor fengselet i Terra Haute for noen timer siden. Mannen som sto bak den verste terrorhandlingen på amerikansk jord, valgte iskrem med sjokolademint som sitt siste måltid.

Hva han skulle spise, var et av de siste valg han fikk ta sjøl. De få timene han har igjen å leve, er kartlagt ned til siste detalj.

Klokka tolv i ettermiddag, norsk tid, blir eventuelle besøkende ført bort fra dødscellen McVeigh sitter på. 90 minutter seinere blir han ransaket, og tar på seg klærne han skal dø i. Så blir han hentet fra cella og geleidet til det lille, irrgrønne rommet, før han bindes fast i benken han skal tilbringe sine siste minutter på. Gardinene foran vinduet som skiller de 30 vitnene fra McVeigh, blir trukket til side.

Leser dikt

Alle ansatte i fengselet, unntatt fengselssjef Harley Lappin, forlater dødsrommet. Lappin spør McVeigh om han har noen siste ord, og massemorderen kommer til å sitere to setninger fra diktet «Invictus»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer