Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Nå skal han få kjenne 80 kilo på hodet»

Idag startet rettsaken der tre ungdommer står tiltalt for å ha drept en lærer i Sverige.

GRÅT: Da offerets datter forklarte seg for retten i Gävle begynte også den tiltalte jenta å gråte. Ifølge Expressens reporter var det sterke følelser i sving i rettssalen idag. Foto: Scanpix
GRÅT: Da offerets datter forklarte seg for retten i Gävle begynte også den tiltalte jenta å gråte. Ifølge Expressens reporter var det sterke følelser i sving i rettssalen idag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Idag startet rettssaken i Gävle tingrett i Sverige, der tre ungdommer står tiltalt for drap og medvirkning til drap på læreren Tommy Johansson.

Det var den 3. april i år at de tre, to menn og en kvinne i 20-årene, dro hjem til læreren i Hofors nord for Stockholm.

Ifølge påtalemyndighetene skal ungdommene ha slått ham i hjel, blant annet ved å trampe gjentatte ganger på mannens hode.

- Gråt i retten Expressens Lars Lindstrøm var idag på plass i rettsalen og forteller at man iløpet av formiddagen gikk gjennom alle skadene læreren pådro seg før han døde.

- De spilte også nød-samtalen som offerets datter ringte inn, forteller Lindstrøm.

Datteren fant Johansson død i leiligheten da hun ankom dagen etter overfallet. Både hun og en annen av offerets barn, begge i 20-årene var tilstede i rettsalen idag.

- Hun var merkbart medtatt, og det var også flere andre tilhørere som gråt i rettsalen, sier han.

Viste bilder av den drepte Etter den innledende fasen av rettssaken, valgte dommeren å holde rettsforhandlingene bak lukkede dører.

Da ble bilder av den drepte vist for retten. Det ble også spilt av et lydbåndopptak, som angivelig er gjort under det voldsomme angrepet på den 54 år gamle læreren.

Ifølge Aftonbladet så ingen av de tre tiltalte på storskjermen da aktor viste bildene av hvordan det så ut i leiligheten da politiet ankom åstedet.

- De tiltalte benekter drapet, men den hovedmistenkte innrømmet at han hoppet to ganger på Tommy Johanssons mage og bryst, forteller Expressens reporter.

Sterke følelser Rettssaken fortsatte med at offerets datter forklarte seg.

- Hun brøt fullstendig sammen og gråt hele tiden. Da begynte også den tiltalte jenta å gråte. Det var veldig sterke følelser i rettssalen, forteller Lars Lindstrom.

På ettermiddagen ble 20-åringen som står tiltalt for medvirkning til drap hørt i retten.

- Han fortalte veldig klart hva som skjedde; at den hovedmistenkte hoppet på Tommy Johanssons hode og bryst.
"Nå skal han få kjenne 80 kilo på hodet" skal den hovedmistenkte ha sagt ifølge den medtiltalte, forteller Lars Lindstrom.

Ville ringe ambulanse Både den medtiltalte som ble avhørt idag, og den medtiltalte jenta skal ha ønsket å ringe ambulanse etter overfallet.

- Men den hovedmistenkte sa da at det var helt unødvendig, og at Johansson ville klare seg, forteller Lars Lindstrom.

- Jeg husker at jeg og NN (kvinnen) snakket om å ringe etter ambulanse, men da sa NN (den drapsiktede 20-åringen) at han (læreren) ville klare seg. Og jeg tenkte at han har vært gjennom slike ting mer enn jeg har vært, sa den medtiltalte 20-åringen ifølge Aftonbladet i retten.

Ifølge de tiltalte pustet offeret fremdeles da de forlot leiligheten etter overfallet.

- Flørtet Rettssaken fortsetter tirsdag, da den hovedmistenkte og kvinnen som er mistenkt for medvirkning til drap skal forklare seg.

Ifølge Expressen skal offeret ha vært den unge kvinnens favorittlærer på videregående skole. De skal ha hatt et godt forhold - ifølge avisa kan dette ha provosert den hovedmistenkte.

En av politiets teorier er at den hovedmistenkte syntes læreren flørtet med den 20 år gamle kvinnen.