Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå skal han ha drept en politikvinne og tatt flere gisler. I 2009 møtte han presidenten

- Jeg håper presidenten kan hjelpe meg å få en jobb.

KJÆRESTER: Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne jages etter den siste utviklingen i marerittuka i Paris. Foto: EPA / NTB scanpix
KJÆRESTER: Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne jages etter den siste utviklingen i marerittuka i Paris. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amedy Coulibaly, som skal ha drept en politikvinne i Paris torsdag og som nå skal ha tatt flere gisler i en jødisk matbutikk i den franske hovedstaden, ble i 2009 intervjuet av Le Parisien.

Da var han 27 år, og skulle møte president Nicolas Sarkozy. I artikkelen går det fram at presidenten slett ikke var en populær mann i Coulibalys nærområde, men 27-åringen var likevel optimistisk:

- Jeg håper presidenten kan hjelpe meg å få en jobb.

TILFELDIGHET: Presidenten ville møte bedrifter som sysselsatte ungdom, og en av ungdommene han møtte var Amedy Coulibaly. Foto: NTB scanpix
TILFELDIGHET: Presidenten ville møte bedrifter som sysselsatte ungdom, og en av ungdommene han møtte var Amedy Coulibaly. Foto: NTB scanpix Vis mer

I artikkelen går det fram at Coulibaly hadde hatt et vikariat på en Coca Cola-fabrikk, men at det var ferdig - og at han derfor sto på bar bakke. Presidenten ville møte bedrifter som sysselsatte ungdom.

Minst fem gisler Coulibaly er også en gammel venn av Chérif Kouachi - den yngste av de to brødrene som skal stå bak Charlie Hebdo-terroren i Frankrike.

Coulibaly og kjæresten skal ha tatt minst fem gisler i en jødisk butikk øst i Paris i ettermiddag, og antas også å være mannen som skjøt og drepte en politikvinne i Paris i går.

Coulibaly har en lang kriminell løpebane, og skal i lengre tid ha kjent Chérif Kouachi, den yngste av de to brødrene som skal stå bak angrepet på Charlie Hebdo.

Ran og terror Ifølge avisa L'Obs (tidligere Le Nouvel Observateur) er Coulibaly en dømt ransmann som seinere er blitt en radikal islamist. 32-åringen ble i 2004 dømt til seks års fengsel for væpnet ran.

Etter at han slapp ut begynte han med salg av narkotika, og ble i 2006 dømt til to og et halvt års fengsel, ifølge avisa.

I 2010 ble han pågrepet av anti-terrorpolitiet - mistenkt for å være involvert i fluktplanene til Ait Ali Belkacem Smaïn -  bakmannen til terrorangrepet mot metroen i Paris i 1995 der åtte ble drept. Han ble dømt for dette i 2013 - og skulle dermed ha sittet i fengsel nå. Trolig er det varetektstiden som gjør at han likevel er på gata.

Lik Dagbladet på Facebook.