VELKOMMEN PÅ JOBB:  Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi blir hilset velkommen til det katolske pleiehjemmet for alzheimerpasienter,  "Sacra Famiglia"  i Cesano Boscone utenfor Milano, fredag morgen. Berlusconi skal avtjene samfunnsstraff her for skattedommen. Foto: Olivier Morin, AFP/NTB Scanpix.
VELKOMMEN PÅ JOBB: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi blir hilset velkommen til det katolske pleiehjemmet for alzheimerpasienter, "Sacra Famiglia" i Cesano Boscone utenfor Milano, fredag morgen. Berlusconi skal avtjene samfunnsstraff her for skattedommen. Foto: Olivier Morin, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Nå skal han servere og lese høyt for alzheimerpasienter

I dag startet Silvio Berlusconi skattestraff på pleiehjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi var langt strammere i maska enn vanlig da han fredag møtte til samfunnstjeneste ved et pleiehjem for alzheimerpasienter  utenfor Milano

 Idet den tidligere statsministeren gikk ut av bilen, ble han møtt av et stort pressekorps samt en demonstrant i klovnedrakt som buet mot ham.

- Italienske arbeidsfolk har en drøm i sine hjerter: Berlusconi i San Vittore», ropte demonstranten med henvisning til et fengsel i Milano.

Beboerne på pleiehjemmet Fondazione Sacra Famiglia, som ligger i Cesano Boscone utenfor Milano, har alzheimer eller andre former for demens.

De vet kanskje ikke helt hva de har i vente det kommende året, eller hvem den nye frivillige medarbeideren er.

Men i fire timer hver uke i ett år skal Berlusconi hjelpe pasienter og ansatte med daglige gjøremål her.

Oppdraget på pleiehjemmet er samfunnsstraffen han må ta etter å ha blitt dømt for skatteunndragelser.

Hjelpe til med måltider - Han kommer til å få gradvis opplæring i arbeidet. Det må gå i små skritt så det ikke skjer noen feil. Han kan for eksempel hjelpe til med måltider, noe som kan være vanskelig ettersom man av og til må minne pasientene på at de skal spise, forklarer en av avdelingslederne for pleiehjemmet, Massimo Restelli, til avisen La Repubblica.

I tillegg kan Berlusconi blant annet  lese for pasientene og spille spill sammen med dem.

 DEMONSTRANT:  Berlusconi bør i fengsel, ropte denne demonstranten utenfor pleiehjemmet i morges. Foto: Olivier Morin, AFP/NTB Scanpix.
DEMONSTRANT: Berlusconi bør i fengsel, ropte denne demonstranten utenfor pleiehjemmet i morges. Foto: Olivier Morin, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Hvorvidt pasientene vil sette pris på sin nye pleier, gjenstår å se.

- Vi får se om Berlusconis nærvær vil skape noen form for bånd, om han er en referanse for noen. Våre gjester husker enkelte ting, selv om det virker rart på folk som ikke har gode kunnskaper om sykdommen, sier Restelli.

- Overraskelse på lur Berlusconi selv har tidligere sagt at han har en «stor overraskelse» til pasientene.

Berlusconi ble opprinnelig dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse, men dommen ble  redusert til ett års fengsel.

På grunn av hans høye alder ble det så besluttet at han skulle gjøre samfunnstjeneste i ett år i stedet for å gå i fengsel.

Men jobben på pleiehjemmet begrenser seg fire timer per uke.

(NTB - AFP).

 STOR INTERESSE:  Aldri tidligere har det vært så stort presseoppbud når pleiehjemmet  "Sacra Famiglia" i Cesano Boscone utenfor Milano har fått en ny medarbeider. Foto: Giuseppe  Cacace, AFP/NTB Scanpix.
STOR INTERESSE: Aldri tidligere har det vært så stort presseoppbud når pleiehjemmet "Sacra Famiglia" i Cesano Boscone utenfor Milano har fått en ny medarbeider. Foto: Giuseppe Cacace, AFP/NTB Scanpix. Vis mer