TRIST: Lokalpolitikeren Per Inge Torkelsen ble i går innkalt til et hastemøte i Venstre. —.Jeg skjønte med en gang på stemningen at det var noe trist, sier han.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TRIST: Lokalpolitikeren Per Inge Torkelsen ble i går innkalt til et hastemøte i Venstre. —.Jeg skjønte med en gang på stemningen at det var noe trist, sier han. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Nå skal han slite fælt for å komme tilbake politisk

Komiker og lokalpolitiker Per Inge Torkelsen ble innkalt til hastemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Stakkars jente, dette er bare så jækla trist, helt fryktelig, sier Torkelsen til Dagbladet.

Sammen med kona har han sett «Jernkvinnen», men tankene har virvlet mye rundt hendelsen han fikk vite om ved 17-tida i går.

- Helge var livlig før, men nå hadde han blitt familiefar. Jeg kunne ikke tenke meg at noe slikt kunne skje, sier Torkelsen.

- Jeg håper bare virkelig at den unge jenta klarer seg, det håper jeg så inderlig, legger han til.

Hastemøte Per Inge Torkelsen sitter i Stavanger bystyre for Venstre og har kjent Helge Solum Larsen i årevis.

- Nå skal han slite fælt for å komme tilbake politisk, sier den kjente humoristen og forfatteren.

- Hvordan fikk du vite om det som hadde skjedd i Suldal?

- Jeg ble innkalt til et hastemøte i Venstre. Jeg skjønte med en gang på stemningen at det var noe trist, forteller han.

Glimrende politiker - Tror du saken vil ramme partiet?

- Jeg vet ikke. Det er nifst at det har vært så mange slike saker i politiske partier. Alle yrkesgrupper har vel sine svin på skogen. Helge var kjempedyktig og hadde en stor framtid i Venstre. Og dette skjer samme dag som Trond Birkedal må svare for sine overgrep i retten. Selv om Trond sto langt fra meg politisk, var han en glimrende politiker, som bare ble bedre og bedre. Slik var også Helge. Nå sliter begge beinhardt, huff, sier Per Inge Torkelsen og damper på sigaretten i kveldskulda i Stavanger.

- Dette er bare nitrist. Kona og jeg satt hjemme og funderte på om vi orket å gå på kino. Jo, vi måtte komme oss ut, sier han.

Forbilledlig Per Inge Torkelsen synes partiet og særlig partikollega Per A. Thorbjørnsen har taklet saken på en forbilledlig måte.

- Først og fremst må vi tenke på den stakkars jenta, men det ligger også en fortvilt mann på sykehus. Men jenta, hun må støttes og hjelpes på alle mulige måter, sier Torkelsen.