Nå skal han svare på de rystende anklagene

I dag skal Svein Ludvigsen forklare seg i Nord-Troms tingrett.

SKAL AVGI FORKLARING: Svein Ludvigsen skal i dag avgi sin forklaring i retten. Her må han svare på alvorlige anklager. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix
SKAL AVGI FORKLARING: Svein Ludvigsen skal i dag avgi sin forklaring i retten. Her må han svare på alvorlige anklager. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TROMSØ (Dagbladet): Over to dager i Nord-Troms tingrett har tre menn kommet med rystende og detaljerte anklager om seksuell omgang med tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen (72).

Alle de tre fornærmede omtales i tiltalen som ressurssvake, unge, enslige, asylsøkere. Statsadvokaten beskriver at den tidligere Høyre-politikeren har utnyttet sin stilling eller at de fornærmede var i en sårbar situasjon ved alle tilfellene.

Ludvigsen nekter straffskyld. I dag skal han avgi sin forklaring i retten.

Den tidligere fylkesmannen smilte bredt og fleipet på tiltalebenken da han først ankom Nord-Troms tingrett i store, svarte solbriller og blå allværsjakke på tirsdag. Under forklaringene har han notert flittig, men også himlet med øynene og ristet oppgitt på hodet.

Forsvarer Kai Vaag har vært ordknapp om hvordan Ludvigsen vil forklare seg om forholdet til de tre mennene. Han har imidlertid varslet at 72-åringen ikke vil bestride alle deler av faktum som blir presentert.

- Det store spørsmålet man sitter igjen med er om han erkjenner at det har vært et seksuelt forhold mellom dem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer