STRÅLENDE FORNØYD: - Dette er historisk, det har ikke skjedd noe større siden kirken tillot kvinnelige prester, sier likestillings- og kirkeminister Manu Sareen. Foto: AFP/Scanpix
STRÅLENDE FORNØYD: - Dette er historisk, det har ikke skjedd noe større siden kirken tillot kvinnelige prester, sier likestillings- og kirkeminister Manu Sareen. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Nå skal homoseksuelle få gifte seg i den danske kirke

- Dette er historisk, sier likestillingsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal regjeringen i Danmark sørge for gjennom en lang rekke lovendringer som vil likestille homoseksuelle med heteroseksuelle, skriver Politiken.

- Dette er historisk, det har ikke skjedd noe større siden kirken tillot kvinnelige prester, sier likestillings- og kirkeminister Manu Sareen til den danske avisen.

Kirken har tidligere vært skeptisk til full likestilling av hetero- og homoseksuelle. Men nå skal biskopene formulere et nytt vigselsritual som i framtiden gjør det mulig for prester å vie par av samme kjønn.

I tillegg vil par av samme kjønn heretter bli omtalt som ektefeller. Slik det er i dag, kan prester kun velsigne homoseksuelle som allerede er blitt registrert partnere på rådhuset.

- Dette er mer enn vi hadde håpet på. Ord betyr mye, og at man i dag ikke kan kalle seg ektefeller, er et tegn på ulikhet, sier Vivi Jelstrup fra Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner til Politiken.

(NTB)