Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå skal jeg gi min sønn en stor klem

Christine Assange venter nå på at sønnen Julian skal bli løslatt.

BESØK AV MAMMA: Christine Assange besøkte i går sønnen Julian i fengsel. Idag takket hun media for støtten og opmerksomheten rundt fengslingen av hennes sønn. Foto: AFP PHOTO/WARREN ALLOTT
BESØK AV MAMMA: Christine Assange besøkte i går sønnen Julian i fengsel. Idag takket hun media for støtten og opmerksomheten rundt fengslingen av hennes sønn. Foto: AFP PHOTO/WARREN ALLOTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Julian Assange løslates mot kausjon, etter at retten i dag ikke tok anken til følge.

- Vi er ekstremt tilfreds. Nå tenker vi ikke på utlevering til Sverige, men er fornøyd med det som har skjedd i dag, sa en svært fornøyd Mark Stephens til et gigantisk pressekorps.

Klokka 16 norsk tid møtte Julians mor pressekorpset foran rettslokalet i London.

- Jeg vil takke alle som har stått opp for Julian, og som har bidratt med penger til kausjon, slik at han nå kan bli løslatt. Jeg vil spesielt takke tabloidene og pressen forøvrig, sa Christine Assange.

En klem venter - Hva er det første du vil gjøre når han blir løslatt?

- Jeg vil gi ham en stor klem. Jeg er hans mor.

Christine Assange har aldri tidligere vært utenfor hjemlandet Australia, og har sagt at hun reiste til England ene og alene for å gi sin sønn en klem.

Ankerot - Vi jobber med å få overført pengene nå, og vi håper å få løslatt Julian i dag. I verste fall løslates han i morgen, men vi håper på i dag, sa Stephens.

Det som ikke er klart, er nøyaktig hvem som anket.

Først ble det meldt at det var Sverige, siden det er i Sverige Assange er siktet. Men i dag meldte Sky at det heller var Storbritannia som anket, da Sverige ga en offisiell beskjed om at de «ikke hadde noe med det å gjøre».

Vil møte pressen - Vi jobber nå med å finne ut hvem som ga den endelige beskjeden, sa Stephens - og lot det skinne åpent igjennom at «noen», trolig USA, kunne være involvert.

Det er på det rene at Sverige og USA har vært i samtaler om en utlevering av Assange. Wikileaks-sjefen vil trolig bli siktet for spionasje i USA innen kort tid.

- Dette var en vendetta fra Sverige, sa den erfarne advokaten.

- Jeg er helt sikker på at Julian vil snakke med dere etterpå.

Dagbladet oppdaterer saken.

- ASSANGE LØSLATES I DAG: Hans advokat Mark Stephens sier Assange er løslatt seinest i morgen. Foto: AP/Scanpix
- ASSANGE LØSLATES I DAG: Hans advokat Mark Stephens sier Assange er løslatt seinest i morgen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!