- Nå skal jeg ikke reise på en stund

Anna (32) har fått en reaksjon etter togulykken da hun våknet i dag. Lå i en haug med folk og ryggsekker.

 - REISEPAUSE: : Anna Trondsen var ekstremt heldig - men likevel tar hun en pause fra reising. ikke bare med tog. FOTO: EVEN STRØMMAN/PRIVAT.
- REISEPAUSE: : Anna Trondsen var ekstremt heldig - men likevel tar hun en pause fra reising. ikke bare med tog. FOTO: EVEN STRØMMAN/PRIVAT.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Anna Trondsen (32) rullet ut fra Oslo S. med Sverige-toget  klokka 15.49 i går ettermiddag for å besøke venner i Stockholm seks timer seinere.  

Klokka 17.42 begynte det å riste i en fullsatt vogn 15, der Anna satt ved midtgangen ved siden av en ukjent kvinne. Siden er hun ikke sikker på hva som skjedde når - til hun var hjemme i leiligheten i Oslo med drosje fra sykehuset i Kongsvinger over midnatt.  

- Et kort døgn etterpå har jeg kommet til at jeg var uheldig som satt i akkurat denne vogna. Men samtidig har jeg og alle de andre vært ekstremt heldige siden det gikk så bra, sier den russiskfødte regnskapsføreren til Dagbladet. 

Hun er forslått og har et kutt i kneet. Det merket hun ikke for hun så det blødde da hun var kommet ut av togvogna.

Hun kommer ikke til å besøke vennene i Stockholm med det aller første.  

- Skal ikke reise - Jeg vil la være å reise på en stund, ikke bare med tog. Den reaksjonen kom da jeg våknet i dag, sier Anna Trondsen til Dagbladet.  

Hun beskriver stemningen om bord i ulykkesvognen som rolig.  

- Jeg husker at jeg lå i en haug sammen med andre passasjerer og ryggsekker. Så begynte et lite barn å gråte, ellers var det rolig. Vi hjalp hverandre med å finne bagasjen, og utenfor sto noen og hjalp oss ut. Det var en meter fra plattformen ned til bakken. Det var en mann inne i vogna som fikk medisinske problemer, men han fikk hjelp av medpassasjerer med en gang, forteller Anna.  

- Gikk det bra med deg? Mens hun fortsatt sto i skogen utenfor de kantrede vognene, fikk hun en sms fra kolleger i Oslo.  

- Gikk det bra med deg, spurte de. Kollegene hadde allerede hørt om ulykken om media og de visste at jeg var med. De ble glade da de fikk svar tilbake.

- Jeg  sendte også en melding  til vennene i Stockholm om at jeg ikke kunne komme allikevel. De hadde ikke hørt om ulykken, forteller hun.     

 FLERE I TOGET:  En uskadd gutt og en kvinne venter mens flere passasjerer er på vei ut av den kantrede vogna. FOTO: ANNA TRONDSEN.
FLERE I TOGET: En uskadd gutt og en kvinne venter mens flere passasjerer er på vei ut av den kantrede vogna. FOTO: ANNA TRONDSEN. Vis mer