- Nå skal Krekar ut!

Frp vil bruke regjeringsmakt til å få mulla Krekar ut av landet.

SENDES UT?: Frp vil sende ut Mulla Krekar så raskt som mulig, mens Høyre sier dette ikke er den mest prioriterte saken. Bildet er fra framstilling for varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SENDES UT?: Frp vil sende ut Mulla Krekar så raskt som mulig, mens Høyre sier dette ikke er den mest prioriterte saken. Bildet er fra framstilling for varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen mener at et Frp i regjering må sørge for å kaste mulla Krekar ut av landet så fort som mulig.

Ellingsen, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen og to ganger har vært nestleder i justiskomiteen, sier til VG at utvisning av Krekar er en viktig symbolsak for partiet.

Raskest mulig - Dette er en sak der Frp har vært ekstremt tydelige. Per Sandberg har sagt han må ut. Siv har sagt det, og jeg har sagt det, sier Ellingsen.

Han forutsetter derfor at mulla Krekar nå sendes ut av landet så raskt som mulig, og mener dette er knyttet til partiets troverdighet.

- Når vi har ment dette så tydelig i opposisjon, må det være enklere å få det til når vi nå kommer i regjering, mener han.Verken Høyre-ledelsen eller Frp-ledelsen har villet gi noen kommentarer ettersom de sitter i regjeringsforhandlinger.

Men Frps kommunikasjonssjef Ola Berget sier at disse spørsmålene må man komme tilbake til når forhandlingene er over.

Avtale med Irak Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner tror ikke Solberg-regjeringen vil prioritere dette nå.

— Jeg tror en ny regjering vil jobbe med dette i samme utstrekning som den rødgrønne, som ikke har fått med Irak på en forpliktende avtale, sier han.

Mulla Krekar er dømt for å ha drapstruet Erna Solberg i 2010.Årsaken til at han ikke er blitt sendt ut av landet ennå, er at han risikerer dødsstraff i Irak.

Krever asylstatsråden Til Klassekampen sier Frps innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen at Frp vil ha ministerposten med ansvar for asyl og innvandring.

- Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken. Klart det kan komme flere innstramminger etter regjeringsforhandlingene, sier innvandringspolitisk talsperson i Frp, Morten Ørsal Johansen, til avisa.

Mens nye lover må ha flertall i Stortinget, kan Frp via forskriftsendringer få et betydelig rom for å stramme inn, uten å måtte ta omveien om Stortinget, skriver avisa.

- Bærekraftig innvandring - Det vil nå bli ført en ny og bærekraftig innvandringspolitikk, sier Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.
Frp skal være interessert i å få justisministeren i den nye regjeringen, men har tidligere også vært inne på tanken om en egen innenriks- eller asyl- og innvandringsminister. (NTB)