Nå skal lommemannen overbevise retten om at han skal løslates

Begjærer seg prøveløslatt etter å ha sonet minstetiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andersen ble pågrepet og siktet i den såkalte lommemannsaken i januar 2008. I desember 2010 han dømt til forvaring i ti år med en minstetid på sju år for overgrep mot 66 gutter. Han hadde sittet i varetekt i nesten tre år da dommen falt i Borgarting lagmannsrett og begjærer seg nå prøveløslatt etter å ha sonet minstetiden av forvaringsstraffen.

Overrasket Dommen fra lagmannsretten slår fast at det er tvilsomt om behandling vil ha effekt på Andersen. Nå mener tre psykiatere at det er liten fare for at han skal begå nye seksuelle overgrep og at han derfor kan løslates på prøve.

Kriminalomsorgen sier derimot nei. Saken ender derfor i retten. Asker og Bærum tingrett har satt av tre dager til saken.

- Jeg er overrasket over at Kriminalomsorgen har sagt nei når psykiaterne er så positive, sier Andersens forsvarer Gunhild Lærum til NTB.

Hun viser til at det er tre tungvektere som har vurdert Andersen. Både Ila-psykiater Randi Rosenqvist og de rettsoppnevnte psykiaterne Henning Værøy og Kjersti Narud mener at Andersen kan slippes ut av fengsel på spesielle vilkår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer