Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå skal narkohunder snuse på innenlandsk post

Skal avsløres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 60-årene er pågrepet og siktet for å ha tent på hele åtte branner, de fleste i et leilighetskompleks i Lia i Kongsvinger.

Frp-statsrådene Anders Anundsen og Ketil Solvik-Olsen annonserte endringene én måned etter at Adresseavisen avslørte at norske narkotikanettverk distribuerer kilovis med kokain, ecstasy og amfetamin til norske kunder ved hjelp av intetanende postmenn- og kvinner.

Adresseavisens undersøkelser avdekket at over 5.500 narkotikaforsendelser har hatt Posten som distribusjonsåre det siste året.

- Det er en helt uakseptabel situasjon. Vi ble enige om at her må vi følge opp raskt, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Distribusjonen av stoff i Norge har skjedd nærmest uten risiko, fordi ingen har stått for kontroll av innenlandsk brevpost. Posten skal selv ha trykket på for å hindre at tjenestene deres blir misbrukt av organiserte kriminelle, skriver Adresseavisen.

I første omgang skal narkotikahunder snuse seg fram til narkotikabrev ved Østlandsterminalen på Lørenskog, der rundt 60 prosent av norsk post håndteres.

Erfaringene fra arbeidet blir evaluert før systemet skal utvides til å omfatte de øvrige åtte norske postterminalene fra neste år. Endringene er ifølge Anundsen hjemlet i gjeldende lovverk fordi de skjer etter et samtykke fra Posten.

- Vi vil gjøre det vi kan for å unngå å bli ufrivillig distributører av narkotika og er opptatt av at det settes inn ressurser for å stoppe dette, sier Dag Mejdell, konsernsjef i Posten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling