- Nå skal Norge bli et moderne sykkelland

Regjeringen og SV bevilger 6,9 milliarder kroner til bygging av sykkelveier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Like før påske legger regjeringen fra en ny nasjonal transportplan, men overfor Dagbladet avslører miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og SV-leder Audun Lysbakken at regjeringen setter av 6.9 milliarder kroner til bygging av sykkelveier de neste ti årene. Det er en dobling av bevilgningene til sykkelveier.

- Norge er et u-land når det gjelder sykkelveier, men nå skal vi bli et moderne sykkelland, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Sykkel hele året Sammen med miljøminister Bård Vegar Solhjell, utviklingsminister Heikki Holmås og førstekandidatene til SV tok Lysbakken seg en sykkeltur rundt Norges varemesse i formiddag. Det var holkete og glatt etter nattas snøfall.

- Det er friskt å sykle nå, men med nye sykkelveier skal sykling bli helårsaktivitet i Norge, kvitrer Lysbakken mens SV-gjengen sykler i kø i vinterkulda.

Den nye sykkelvei-satsingen innebærer at 690 millioner kroner bevilges hvert fra fra 2014 til 2023, som totalt blir 6,9 millioner kroner.

- Vi lager et spleiselag der regjeringen stiller med 6,9 milliarder kroner og med milliarder til avtaler med byene om å satse på kollektivtrafikk, miljø og sykkel i stedet for flere veier og økt biltrafikk, sier Solhjell, og legger til at en del av den økte sykkelinnsatsen skal også gå til en egen belønningsordning for byer som satser offensivt på sykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer