Nå skal NSB gjøre det godt igjen

Togkundene får refundert halve togbilletten ved 30 minutter forsinkelse.

DEKKER HALVPARTEN:
Konsernsjef i NSB, Einar Enger (t.v) og Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og på presskeonferanse der NSB sier at de dekker halve togbilletten ved forsinkelser.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DEKKER HALVPARTEN: Konsernsjef i NSB, Einar Enger (t.v) og Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og på presskeonferanse der NSB sier at de dekker halve togbilletten ved forsinkelser. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): NSB har fra i dag satt i verk en refusjonsordning for passasjerer som blir rammet av forsinkede tog.

- Jeg tør ikke på sparket si at det er den beste ordningen i Europa, men det er en av de aller beste innen EU, sier konsernsjef Einar Enger i NSB.

Alle togkundene vil få 50 prosent refusjon ved forsinkelser på 30 minutter. For langdistanse vil kundene få tilbake 50 prosent av billettprisen på forsinkelser på over en time.

Her finner du de nye reglene.

Som «langdistanse» med 60 minutters forsinkelsesgaranti har NSB definert strekningene Oslo - Bergen, Oslo- Trondheim, Oslo - Kristiansand/Stavanger og Trondheim - Bodø.

30 pendlerreiserDe nye reglene vil gjelde alle, også månedskort for pendlere. Disse vil bli delt opp i 30 reiser uansett hvor mange du bruker i måneden. På denne måten blir refusjonen delt opp per dag.

Hvis du er pendler på Østlandet og betaler 1 200 for et månedskort, blir din enkeltreise satt til 40 kroner. Det blir 20 kroner refusjon pr. forsinkelse over 30 minutter.

Det betyr i praksis at du må være forsinket med mer enn en halvtime på alle de 30 reisene for å få igjen halvparten av månedskortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer