Nå skal Ola Borten Moes Sp-framtid reddes

Støttespillere igang med underskriftskampanje.

PÅ TYNN IS: Nestleder Ola Borten Moe er omstridt i eget parti, og mange mener at også han bør følge partileder Liv Signe Navarsete ut døra. Nå forsøker trønderens støttespillere å samle støtte slik at han kan fortsette i partiledelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ TYNN IS: Nestleder Ola Borten Moe er omstridt i eget parti, og mange mener at også han bør følge partileder Liv Signe Navarsete ut døra. Nå forsøker trønderens støttespillere å samle støtte slik at han kan fortsette i partiledelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Jenny Klinge og tidligere leder av Senterungdommen Sandra Borch går ut i Dagbladet i dag og ber Borten Moe-kritikerne om å holde kjeft.

Borch er blant dem som har satt sitt navn på en underskriftskampanje til støtte for nestlederen.

Der har også Borchs partifelle i Troms, tidligere stortingsrepresentant Irene Nordahl Lange skrevet under, sammen med Torstein Lerhol, som satt i Senterungdommens sentralstyre mens Borch var leder.

Også fylkesleder i Ola Borten Moes hjemfylke Sør-Trøndelag, Gunn Iversen Stokke, har signert på oppropet. Der heter det:

«Flere i Senterpartiet foreslår nå å vrake Senterpartiets dyktigste politiker Ola Borten Moe. Borten Moe er nemlig mannen som kan redde senterpartiet og øke oppslutning til senterpartiet. Men nå vil flere fra senterpartiet fjerne Ola Borten som nestleder i senterpartiet. Dette kan vi ikke la skje. Skriv under for å vise senterpartiet at det fins mange som støtter Borten Moe.»

Så langt har kampanjen samlet 86 underskrifter.

Borten Moes rolle Det langvarige bråket i Senterpartiet har som oftest blitt illustrert med partileder Liv Signe Navarsetes ansikt.

Selv da Sp-utvalget som evaluerte valgnedturen i høst la fram sin knusende rapport, der skarp kritikk var rettet mot hele partiledelsen, var det like fullt Navarsete mange pekte på.

I løpet av den siste turbulente uka for partiet, har imidlertid stadig flere snakket stadig høyere om nestleder Ola Borten Moes rolle i bråket som har herjet partiet i lang tid.

Da Navarsete lørdag gjorde det klart at hun stiller sin plass til disposisjon på et ekstraordinært landsmøte, kom også kravet om at Borten Moe måtte gjøre det samme.

Nå forsøker altså støttespillerne til den omstridte Sp-nestlederen å sikre trønderens framtid i partiet.

- Vil ikke trekke seg I dag har arbeidsutvalget, de tre i ledelsen, hatt et møte og berammet morgendagens møte i sentralstyret.

Der er det bare ett tema: Det kommende ekstraordinære landsmøtet der Navarsete skal trekke seg.

Ola Borten Moe har gjort det klart at han ikke vil trekke seg, og sa følgende til Dagbladet søndag:

- Jeg vet selvfølgelig at også min posisjon er gjenstand for debatt, men jeg har lyst til å bidra for Senterpartiet og ønsker å fortsette hvis jeg får tillit. Nå må vi i ledelsen legge til rette for en åpen og skikkelig prosess som overhodet mulig.

Imidlertid får Borten Moe og hans støttespillere en formidabel oppgave med å overbevise resten av partiet om å gi ham fortsatt tillit.

Lørdag ettermiddag var Dagbladet i kontakt med 15 av 19 fylkesledere. Av disse mener 12 at hele ledertrioen bør stille sine plasser til disposisjon.

Disse fylkeslagene er: Østfold, Akershus, Rogaland, Vestfold, Buskerud, Oslo, Oppland, Telemark, Vest-Agder, Hordaland, Nordland og Finnmark.

Østfold, Oslo, Rogaland, Telemark og Hordaland mener at Ola Borten Moe rett og slett bør trekke seg.

Bare ett fylkeslag gir uforbeholden støtte: Troms.

Endring: Siste avsnitt innledet opprinnelig med følgende setning: «I dag skal fylkeslederne i partiet ha en telefonkonferanse for å planlegge og diskutere morgendagens møte i landsstyret.» Det medfører imidlertid ikke riktighet, og er nå endret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer