Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Palin innta «fiendtlig territorium»

Klar for en «historisk bussturné».

SKAL TA BUSS: Sarah Palin. Foto: REUTERS/Joshua Lott/Scanpix
SKAL TA BUSS: Sarah Palin. Foto: REUTERS/Joshua Lott/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spekulasjonene om at Sarah Palin vil stille som presidentkandidat har økt kraftig de siste dagene.

Hun har blant annet kjøpt seg bolig i Arizona, noe som gjør at hun kommer mye nærmere mange kjernevelgere enn om hun ble boende i Alaska.

I morgen reiser hun ut på en bussturné, som hun har kalt «One Nation Tour», i «fiendtlig territorium», melder Politico.

Står svakest Palin skal reise langs nordøstkysten, hvor demokratene vanligvis står meget sterkt og republikanerne ofte tilsvarende svakt.

Som Politico påpeker har Palin stort sett unngått delstatene hun nå skal besøke siden 2009.

- Det finnes ingen tvil om at nordøst er det området i landet hvor Palin står svakest, sier meningsmålingseksperten Terry Madonna til Politico.

- Men hun må vise at hun kan appellere utover kjernevelgerne sine. Hun kan ikke bare dra dit hun allerede er populær, sier han.

Palin ligger i utgangspunktet brukbart an på meningsmålingene blant de mulige republikanske presidentkandidatene, selv om hun er noe bak den foreløpige favoritten Mitt Romney. Samtidig har Palin et problem med å tiltrekke seg uavhengige velgere.

Historiske steder Selv om hun er i nordøst har Palin valgt sine steder med omhu, og valgt historiske steder med nær tilknytning til tradisjonell amerikansk historie og patriotisme.

Den tidligere visepresidentkandidaten skal starte turneen i Washington DC. Men hun skal ikke til noen av de tradisjonelle politiske arenaene i USAs hovedstad. Palin skal delta på et årlig motorsykkeltreff, som avsluttes ved kirkegården for Vietnam-veteraner.

I Maryland skal hun ha et valgmøte ved minnesmerke i Antietam, hvor et av de største slagene i den amerikanske borgerkrigen fant sted. Antietam ligger i en rural del av delstaten, langt unna mer liberale Baltimore og Annapolis. I Pennsylvania skal hun også besøke Gettysburg, som også var åsted for et stort slag i borgerkrigen.

- Vår nasjon er ved et viktig veiskille. Når vi ser framover er det viktig at vi kjenner historien, nasjonens grunnleggere, patrioter og utfordringene og seirene vi har vært gjennom, heter det i en uttalelse på Palins offisielle hjemmeside.

SKAL UT PÅ TUR: Turnébussen er klar. Foto: SarahPAC
SKAL UT PÅ TUR: Turnébussen er klar. Foto: SarahPAC Vis mer