TRUES MED SANKSJONER:  Russland og president Vladimir Putin har pådratt seg Vestens vrede med å utplassere styrker på Ukrainas territorium. Tidligere mandag ble det for første gang løsnet skudd mot ukrainske styrker på Krim-halvøya. Nå varsles det at velstående russeres verdier i utlandet skal fryses. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TRUES MED SANKSJONER: Russland og president Vladimir Putin har pådratt seg Vestens vrede med å utplassere styrker på Ukrainas territorium. Tidligere mandag ble det for første gang løsnet skudd mot ukrainske styrker på Krim-halvøya. Nå varsles det at velstående russeres verdier i utlandet skal fryses. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Nå skal Putins rike hjelpere få svi på pungen

Vestlige ledere skal sette opp «svarteliste» i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Storbritannias statsminister David Cameron lover at Vesten nå skal sette hardt mot hardt etter at Russlands president Vladimir Putin knytter et stadig sterkere grep om Krim-halvøya (krever innlogging).

Ifølge avisa The Guardian vil EU-ledere møtes i London i morgen for å peke ut russere som vil få «frosset» sine verdier og iverksatt reiseforbud. Slik håper Vesten å overtale Putin til å bakke ut i den pågående Krim-konflikten.

- 18 på lista Cameron antydet at tiltakene vil bli iverksatt allerede i løpet av et par dager.

- Storbritannias egen sikkerhet og velstand vil være truet hvis vi aksepterer en situasjon der land bare kan bryte internasjonal rett uten konsekvenser, sa Cameron i Parlamentet.

Ifølge BBC ønsket ikke Downing Street å gå inn på om «svartelista» vil inkludere politikere, diplomater og forretningsmenn. Men ifølge kanalen skal ikke president Putins navn være på lista som i første omgang skal omfatte 18 personer.

- Neppe G8-møte Også i Washington kommer det sterke signaler på at tålmodigheten med Putins Krim-politikk er i ferd med å ta slutt.

- Det er vanskelig å se at det blir noe G8-møte, sa president Barack Obamas pressetalsmann Jay Carney. Møtet er opprinnelig planlagt å holdes i OL-byen Sotsji i juni.
Obamas talerør varslet også at søndagens folkeavstemning om Krims løsrivelse fra Ukraina ikke er populært. 

VISER MUSKLER:  Stridsvogner, som antas å være russiske, var i i dag å se på veien utenfor Sevastopol på Krim-halvøya i Ukraina. Russland har også en strategisk svært viktig marinebase i byen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VISER MUSKLER: Stridsvogner, som antas å være russiske, var i i dag å se på veien utenfor Sevastopol på Krim-halvøya i Ukraina. Russland har også en strategisk svært viktig marinebase i byen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Den vil ikke være lovlig i henhold til Ukrainas grunnlov og vil derfor ikke bli anerkjent av USA og deres allierte og partnere,sa pressetalsmannen.

Løsnet skudd
Mandag fortsatte den spente situasjonen på Krim der Russland hevder de bare ønsker å beskytte den russiske befolkningen på øya.
Ukrainske militære opplyste at russiske soldater løsnet skudd da de tok kontroll over en ukrainsk militærbase i Bakhchisaray. Ingen skal ha blitt skadd.
Russiske styrker har de siste par ukene tatt kontroll over en rekke ukrainske militærinstallasjoner og baser på Krim-halvøya. Cirka 60 prosent av halvøyas innbyggere er etnisk russere.

KLAR TALE: Storbritannias statsminister David Cameron ga i går det britiske parlamentet en redegjørelse rundt krisen i Ukraina. Foto: AP / NTB Scanpix
KLAR TALE: Storbritannias statsminister David Cameron ga i går det britiske parlamentet en redegjørelse rundt krisen i Ukraina. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer