STATSBUDSJETTET FOR 2019

Nå skal tipsen skattlegges

- Regjeringen styrker arbeidstakernes rettigheter, sier finansminister Siv Jensen.

SKATTEPLIKTG: Bartendere i Oslo har delte meninger om skattelegging av tips. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ved å kreve at restauranteiere og bareiere innberetter tips som lønn vil statsrådene i Finansdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet skape mer ordnede forhold for ansatte i utelivsbransjen.

Finansministeren minner om at tips allerede er skattepliktig inntekt.

- Men det syndes ganske kraftig mot det, for å si det forsiktig. Regjeringen vil styrke arbeidernes rettigheter. Det skjer ved at vi nå innskjerper litt på arbeidsgivernes plikter, sier Siv Jensen.

Bedre uttelling

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener at en slik innstramming kan forebygge arbeidslivskriminalitet.

- For den enkelte ansatte er det viktig å være klar over at ytelsene dine avhenger av størrelsen på lønna di. Ved å innberette tips som lønn, får ansatte bedre uttelling i form av bedre pensjonsopptjening, mer feriepenger og økt grunnlag for sykepenger, sier Anniken Hauglie.

- Og ikke minst når du trenger boliglån. Når du går i banken, så er det inntekten din som er utslagsgivende. Det hjelper ikke å si til banken at du også pleier å få litt tips i tillegg. Banken bryr seg bare om den inntekten som er skatteinnberettet, supplerer Siv Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.