Bilfrie veier, Oslo, MDG

Nå skal veiene rundt Oslo-skolene bli bilfrie

MDG-Lan vil innføre bilfrie soner rundt alle skoler i Oslo. Løkkeveien utenfor Ruseløkka skole skal stenges allerede i år.

SKOLEVEI:  Lan Marie Nguyen Berg, Miljøpartiet De Grønne, sammen med Katja og Josefine i Løkkeveien i Vika. De to jentene gleder seg til veien utenfor skolen deres blir stengt for biltrafikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKOLEVEI: Lan Marie Nguyen Berg, Miljøpartiet De Grønne, sammen med Katja og Josefine i Løkkeveien i Vika. De to jentene gleder seg til veien utenfor skolen deres blir stengt for biltrafikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo fantastisk at det nå omsider kan bli noe av. Helt utrolig! Vi gleder oss veldig, sier Erik Karlsen.

Han er leder for beboerforeningen Ruseløkka og Skillebekk, og har jobbet for å få stengt Løkkeveien siden 70-tallet.

- Løkkeveien var tidligere en lokal gate. Så bygde man Dronning Mauds gate som lagde en forbindelse fra Rådhuset og opp, så vi fikk mer trafikk her. Vi hadde fakkeltog og underskriftsaksjon for å få stengt veien da, men vi møtte veggen. Det var ikke mulig å få gehør, sier han.

I år skal Løkkeveien prøvestenges for biltrafikk, som en av de første blant mange gater i Oslo. Byrådet har besluttet å innføre «hjertesoner» rundt alle barne- og ungdomsskolene i byen. Det innebærer at biltrafikken skal ryddes unna slik at skoleveien blir tryggere for barna.

- Skummelt å gå til skolen

Dagbladet møter byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg utenfor Ruseløkka skole. Hun peker på Løkkeveien:

- Her går det 15 000 biler i døgnet. Det er en kjempetrafikkert vei, som er trafikkfarlig for barna som skal til skolen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer