Været

Nå skal vi bade i sol

Temperaturene strekker seg mot 30 grader og det blir steikende sol over store deler av landet denne uka.

HOPP I HAVET FOR ET AUGUST-VÆR: Ingen grunn til å ikke la seg avkjøle av et bad de neste dagene. Norge vil stråle, ifølge meteorologen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HOPP I HAVET FOR ET AUGUST-VÆR: Ingen grunn til å ikke la seg avkjøle av et bad de neste dagene. Norge vil stråle, ifølge meteorologen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Høsten er IKKE på vei! er jubelbeskjeden fra vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet.Han forklarer det ligger et høytrykk over Norge med varme luftmasser fra Sør-Europa. Og det blir liggende en stund.- Jeg vet de i sør har vært litt skuffa over juli-været. Nå blir det veldig fint over hele Norge, men med ett unntak, dessverre: Finnmark, sier meteorologen med kontor i Tromsø.

Værvinner

Sør-Norge, og spesielt Østafjells, er værvinneren de kommende dagene. Tirsdag starter veldig fint med temperaturer rundt 27 grader på det meste i sør, midten av landet vil oppleve rundt 25 grader, mens det i nord vil slure på noen grader under 20-tallet.- Onsdag og torsdag blir de varmeste. Da blir det rundt 28 grader. Vestlandet er heller ikke noe unntak denne gangen, sier Sarchosidis.- Nord-Norge får fine dager, men mer typisk, norsk sommer, legger han til.

Badebukse-vær

Han avslører at de som oppholder seg Østafjells er de som vil oppleve aller mest sol. Meteorologens råd er derfor enkelt:- Det er en god anledning til å finne fram badebuksa!De varme dagene kan se ut til å starte noe svalt, slik det har vært de siste dagene.- Det vil fortsette å være litt skyete og fuktig om morgenen, før det blir varmere utover dagen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer