- Nå skal vi hjem og sove en natt. Så skal vi ta oss en skikkelig feiring

Senterungdommen har satt et solid avtrykk i det nye partiprogrammet til Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOEN (Dagbladet): Derfor var det en stolt og glad ungdomspartileder som snakket med Dagbladet kort tid etter at Senterpartiet hadde vedtatt et nytt partiprogram spekket med forslag fra Senterungdommen.

- Vi har fått gjennomslag for veldig mye, med folkeavstemning om EØS-avtalen, utmeldelse av Schengen, kjønnsnøytral verneplikt og innføring av brukerstyrt personlig assistanse, samt lokal selvråderett over skjenketider, som de virkelig store sakene, sier Borch til Dagbladet.

Må skubbe seg på Ap SV har, med hele partiledelsen i spissen, allerede vedtatt verneplikt for jenter. I arbeiderpartiet har et mindretall i programkomiteen gått inn for det samme - avgjørelsen faller i midten av april.

Med Sp's ferske ja-vedtak, tror Sandra Borch det er stor mulighet for at kjønnsnøytal verneplikt også blir regjeringens politikk, dersom de rødgrønne får en ny periode. 

- Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette nå blir regjeringens politikk, vi er i 2013 - det er på tide å innføre kjønnsnøytral verneplikt. Det handler om at likestilling skal innebære både plikter og goder, sier Borch.

Tok hele døgnet i bruk Sp har et slagord som lyder: «Vi tar hele landet i bruk». På landsmøtet i Sogn og Fjordane denne helga, er det slagordet humoristisk døpt om til at Sp tar hele døgnet i bruk.

Borch sier Senterungdommen har vært oppe på natt og dag. Nå er det på tide med velfortjent hvilke.

- Det har vært mobilisert godt fra alle fylkene, vi har hatt senterpartiungdommer som har stått på dag og natt nå i mange dager for å få gjennomslag for våre dissenser og endringsforslag.

- Vi skal nå først og fremst hjem og sove ei natt, tror jeg. Det er blitt sagt at Senterpartiet er gode til å ta hele døgnet i bruk, og det kan jeg skrive under på. Men vi skal ta oss en sjkikkelig feiring på landsstyremøtet i mai, sier Borch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer