- Nå skal vi ta «Lommemannen»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektør Ingelin Killengreen og riksadvokat Tor-Aksel Busch møtte torsdag etterforskerne i Lommemann-saken.

- At disse to kom for å diskutere en enkeltsak på denne måten, viser hvor høyt den prioriteres, og det er vi veldig glad for, sier politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt til NTB.

Vil løse saken

Han sier intensiteten i jakten på «Lommemannen» skal opprettholdes.

Til nå har seks politidistrikter samarbeidet med Kripos om å løse denne saken, med Follo som sentraliserende distrikt.

Slik vil det også fortsette i de nærmeste månedene, helt til gjerningsmannen blir tatt.

- Det skal ikke stå på ressurser i jakten på «Lommemannen». Vi har alle stor tro på at vi skal klare å ta denne mannen, sa politidirektør Ingelin Killengreen til dagsavisen.no etter møtet, som ble holdt i Drøbak.

Også sju politimestre og etterforskere fra Kripos deltok på møtet.Flere etterforskere
Killengreen vil ikke tallfeste beløpet etterforskerne skal få for å løse saken, da det er dreier seg om usikre tall.

Etterforskerne la blant annet fram at de trenger flere etterforskere i Bergen for å kartlegge de eldre overgrepene som skal ha skjedd der.

FORTSATT PÅ FRIFOT: Til tross for et omfattende etterforskningsarbeid, har ikke politiet og Kripos ikke lykkes med å identifisere «Lommemannen». Arkivfoto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FORTSATT PÅ FRIFOT: Til tross for et omfattende etterforskningsarbeid, har ikke politiet og Kripos ikke lykkes med å identifisere «Lommemannen». Arkivfoto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

«Lommemannen» skal ha forbrutt seg seksuelt på små gutter i nesten 30 år, og skal ha slått til i Åsane i Bergen allerede i 1979.

Politiet sitter på fem DNA-profiler av mannen, og har gjennomført et voldsomt kartleggingsarbeid uten å komme fram til mannen.

Han har operert over store deler av Sør-Norge.

- Mye av grunnen til at etterforskningen tar så lang tid, er at opplysningene som skal sjekkes, er så gamle, sier politimester Olafsen. Han er fremdeles forundret over at ingen har kunnet tipse om hvem mannen er, selv når bilder av ham er lagt ut.

Vet ikke mye
- Vi vet fortsatt ikke om mannen jobber i et yrke som bringer ham over hele landet, eller om han har fri til å reise rundt på egen hånd, sier etterforsker Håvard Aksnes i Kripos, som har satt av tre-fire årsverk for å jobbe med saken.

De første årene skal mannen ha benyttet en metode som gikk ut på at han ba små gutter om hjelp til å bytte bandasje på intime steder.

Derfor gikk han under navnet «Bandasjemannen». Senere endret han framgangsmåte til å fjerne fôret i lommene og lurte gutter til å stikke hendene i lommene sine.

(NTB)