- Nå skal vi ta vare på hverandre

Barna ved Kulstad skole i Vefsn blir bedt om å gå sammen til og fra skolen etter voldtekten på en ti år gammel jente.

SNAKKER MED BARNA: Igår gikk voldtektsalarmen ved Kulstad skole i Vefsn. En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt nærheten av skolen. - Nå er det viktig at barna får tryggheten tilbake, forteller rektor Jorunn Thingvold til Dagbladet. Foto: Hans Petter Sørensen
SNAKKER MED BARNA: Igår gikk voldtektsalarmen ved Kulstad skole i Vefsn. En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt nærheten av skolen. - Nå er det viktig at barna får tryggheten tilbake, forteller rektor Jorunn Thingvold til Dagbladet. Foto: Hans Petter SørensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Det viktigste fokuset vi har nå, er å ta vare på elevene våre, sier rektor Jorunn Thingvold ved Kulstad skole i Vefsn:
- De må få tryggheten tilbake, sier hun.

I går gikk voldtektsalarmen ved skolen og smalt ned som en bombe i lokalmiljøet.

En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i nærheten av skolen.

Snakke med barne Ledelse og lærere ved skolen hadde i går ettermiddag møter med politi, psykolog og helsesøster:

- Vi snakket om, og fikk råd om hvordan man skal snakke med barna om slike ting. Hva ville ungene spørre om og hvordan skal man ordlegge seg, forteller Thingvold.

I dag tidlig møttes lærere og elever i små grupper for å prate om det som har skjedd. Rektoren forteller at elevene reagerer svært forskjellig på det som har skjedd.

- Vi har prøvd å ha en så vanlig dag som mulig, men har vært veldig tydelige for elevene at dersom noen vil snakke en til en  vil de voksne være der for dem.

På slutten av skoledagen i dag har vi hatt nye gruppemøter med elevene, da har lærerne forsikret seg om at alle har noen å ta følge med hjem, forteller rektoren.

- I ettermiddag skal vi ha foreldremøte for alle foreldrene ved skolen, der vil både politi, psykolog og helsesøster være tilstede.

I skogholt Den tiårige jenta skal ha blitt voldtatt i et skogholt i nærheten av skolen i forrige uke. Overgriperen skal være tenåring, og det skal også ha vært to andre ungdommer til stede da voldtekten skjedde.

Politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved Mosjøen politistasjon er svært tilbakeholden om utviklingen i etterforskningen:

- Om vi har noen mistenkte eller pågrepne vil jeg ikke uttale meg om på nåværende tidspunkt, sier hun til Dagbladet i dag.

Av hensyn til etterforskningen vil politistajonsjefen heller ikke gi opplysninger om den tiårige jentas tilstand eller hendelsesforløpet, men understreker at Helgeland politidistrikt prioriterer saken høyt.

Den tiårige jenta har vært gjennom legeundersøkelse og dommeravhør.

Det er bare ei knapp uke siden voldtekten av en åtteåring ved Skøyen skole i Oslo ble oppklart. Overgriperen var en mindreårig gutt på under 15 år.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.

LOKALSAMFUNN I SJOKK: En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i nærheten av Kulstad skole i Vefsn. Foto: Hans Petter Sørensen
LOKALSAMFUNN I SJOKK: En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i nærheten av Kulstad skole i Vefsn. Foto: Hans Petter Sørensen Vis mer