Nå skinner påskesola i sør

Sjekk hvor det blir finest utover i uka.

KOSER SEG I PÅSKESOLA I DAG: Deilig vårsol over Erik i Rauland i Telemark og resten av Østlandet i dag - men så snur det. Foto: Jon Eeg/ SCANPIX.
KOSER SEG I PÅSKESOLA I DAG: Deilig vårsol over Erik i Rauland i Telemark og resten av Østlandet i dag - men så snur det. Foto: Jon Eeg/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Meteorologene kan ikke love klassisk påskevær med sol hver dag - men du kommer til å se sola. Best blir det i Midt-Norge og i nord. Sjekk været der du er på Dagbladet.no/vaer.

- Det blir helt greit vårvær. Vi får ikke det stabile høytrykket med sol hver dag, det er mer åpent for lavtrykkspassasjer i Sør-Norge. I Nord-Norge sørger et høytrykk over Russland for fint vær, sier vakthavende meteorolog Vibeke Tynes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

I DAG:
Akkurat nå er det finest på Østlandet og i nordlige deler av Nordland, Troms og indre strøk av Finnmark. I Midt-Norge og sørlige deler av Nordland er det nedbør. Men i morgen snur det.

TIRSDAG:
- I sør går det mot en gråere dag på Vestlandet, Sørlandet og Telemark i morgen. Det skyer til fra sør i løpet av morgen ettermiddag og da kommer nedbøret etter hvert. Det kan bli regn eller våt snø også i fjellet, sier Tynes.

Nord for Stad og Dovre, i Møre og Romsdal og Trøndelag blir det mye fint vær, men det kan blåse en del i høyfjellet på begynnelsen av morgendagen.

- Det blir til dels sterk kuling fra Dovre og nordover i høyfjellsområdene i nordlige deler av Sør-Norge.

ONSDAG:
Deretter blir det noen dager med varierende vær i sørlige deler av Sør-Norge. Det blir skyer og regn eller våt snø, men det kan også bli glimt av sol.

- Vi får nok ikke en hel dag med sol, men helt nitrist blir det ikke, lover meteorologen.

SKJÆRTORSDAG:
- Skjærtorsdag blir det stort sett greit etterhvert på Østlandet, mens Vestlandet får perioder med byger, sier meteorologen.

Samme dag blir det forbigående nedbør i Nord-Norge, før det blir skikkelig påskevær igjen.

HELGEN:
- Fra nordlige deler av Østlandet, nordover fra Stad og Dovre til Finnmark blir det sønnavind, oppholdsvær og mye sol, sier meteorologen.

Til og med i Sør-Norge blir det ganske bra, med unntak av Sørlandet, der det kan gå noen byger.

Resten av helgen ser ikke spesielt bra ut i de sørlige delene av landet.

- Påskeaften blir det nedbør gjennom Sør-Norge og vekslende vær. Søndagen ser bedre ut, da har nedbørsområdet trukket seg vekk, sier Tynes.

Med unntak av nedbørsperiodene, vil temperaturene stige i hele landet fram mot helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer