<strong> SJÅFØREN INNRØMMER AT HAN SOVNET:</strong>  Bussen fra Lavprisekspressen veltet mot fjellskråningen etter at den kjørte av E6 like sør for Dombås ved 04-tiden i natt. Ni passasjerer ble skadd, deriblant en kvinne som ble alvorlig skadd etter å ha ligget fastklemt halvannen time.Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset i Lillehammer.
Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB Scanpix.
SJÅFØREN INNRØMMER AT HAN SOVNET: Bussen fra Lavprisekspressen veltet mot fjellskråningen etter at den kjørte av E6 like sør for Dombås ved 04-tiden i natt. Ni passasjerer ble skadd, deriblant en kvinne som ble alvorlig skadd etter å ha ligget fastklemt halvannen time.Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset i Lillehammer. Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB Scanpix. Vis mer

- Nå skjedde det igjen, sa bussjåfør som sovnet

Ni skadd på Dombås i natt. Politiet: - Han er glad det gikk såpass bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjåføren som kjørte ulykkesbussen på Dovre i natt, har innrømmet i politiavhør at han sovnet ved rattet, opplyser politibetjent Jørn Morten Sletta ved Dovre og Lesja lensmannskontor til Dagbladet.

Ekspressbussen var på vei nordover fra Oslo til Trondheim.

En av passasjerene, som ikke ble skadd, tok kontakt med Dagbladet i morges før sjåføren ble avhørt om ulykken.

- Kjørte fort - Lenger sør, ved Øyer, reagerte jeg på at han kjørte over fartsgrensen på det jeg oppfattet som glatt føre. Han var også farlig nær ytterkanten av veibanen ved noen anledninger, sier mannen.

Han sovnet, og våknet i det bussen var på vei ut i gøfta før  den veltet mot en fjellvegg.

- Jeg satt helt foran og hørte tydelig hva sjåføren sa da han snakket med arbeidsgiver eller noen andre kjente i mobilen rett etterpå:

- Nå har det skjedd igjen.

En våken passasjer som satt rett ved siden, reagerte på vinglete kjøring helt ute i veikanten før bussen kjørte, ifølge Dagbladets øyenvitne på bussen.

Bussen fra Lavprisekspressen med 20 personer om bord kjørte av E6 like sør for Dovre ved 04-tiden og veltet.

Ni personer ble skadd, derav en kvinne alvorlig etter å la ligget fastklemt i halvannen time. Ytterligere tre passasjerer ble fraktet til sykehus.

Glad - tross alt - Sjåføren er i 40-årene, og førerkortet er beslaglagt.  Påtalemyndigheten vurderer videre reaksjoner, også mot arbeidsgiveren Unibuss,
sier politibetjent Sletta som ikke ville kommentere tilståelsen ytterligere - bortsett fra sjåføren tross alt er glad for at det gikk så bra som det gjorde.

- Det er foreløpig ikke noe som tyder på at sjåføren har brutt hviletidsbestemmelsene, sier politibetjenten til Dagbladet.

Det er Unibuss som eier Lavprisekspressen.

Ingen andre biler var innblandet i ulykken.

Ifølge politiet i natt var det 11 minusgrader ved Dombås i natt og bar veibane med enkelte glatte partiet da ulykjken skjedde i en slak høyresving i oppoverbakke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer