Corona i Ulvik:

- Nå skjer det. Nå er det vår tur

Dagen etter sønnens første tilvenningstime i barnehagen fikk Helene (26) beskjeden om at viruset var påvist hos nærkontakter til noen av de andre barna der. Så kom beskjeden om at viruset var mutert.

I BARNEHAGEN: Helene Ohnstad Hjelmelands ett år gamle sønn skulle egentlig starte i barnehagen nå. I stedet sitter de to hjemme i 14 dagers karantene. Foto: Privat
I BARNEHAGEN: Helene Ohnstad Hjelmelands ett år gamle sønn skulle egentlig starte i barnehagen nå. I stedet sitter de to hjemme i 14 dagers karantene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

I Ulvik kommune i Hardanger har 61 personer fått påvist coronasmitte denne uka, og ordføreren mener mange kan være smittet med mutasjonen.

Det var tirsdag denne uka at det ble kjent at det muterte viruset hadde kommet til Ulvik, og i går valgte kommunen å innføre strenge tiltak og stenge ned store deler av driften.

På grunn av den mer smittsomme varianten ble også karantenetida utvidet fra ti til 14 dager - også med tilbakevirkende kraft.

- Bekymret

En av innbyggerne som har fryktet smitten er Helene Ohnstad Hjelmeland (26). Forrige uke hadde den ett år gamle sønnen hennes for første gang tilvenning i barnehagen han skal starte i. Familien var derfor på besøk i barnehagen i en time forrige mandag og i en time forrige onsdag.

Dagen etter, altså på torsdag, kom beskjeden om at nærkontakter av noen av de andre barna på avdelingen hadde fått påvist viruset.

- Jeg ble veldig bekymret da jeg hørte det, sier Ohnstad Hjelmeland til Dagbladet.

- Sønnen min er bare ett år gammel, og selv om de fleste ikke blir alvorlig syke, hører man jo om dem som blir det likevel, fortsetter 26-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer