FRUSTRERT: Ikke noe annet rikt land ville akseptert alle skytetragediene som rammer USA, mener Barack Obama. Han er dypt frustrert over at det ikke er mulig å vedta strengere våpenlover. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRUSTRERT: Ikke noe annet rikt land ville akseptert alle skytetragediene som rammer USA, mener Barack Obama. Han er dypt frustrert over at det ikke er mulig å vedta strengere våpenlover. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Nå skjer dette en gang i uka. Vi bør skamme oss

Obama frustert etter skyteepisoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke noe annet rikt land ville akseptert alle skytetragediene som rammer USA, mener Barack Obama. Han er dypt frustrert over at det ikke er mulig å vedta strengere våpenlover.

- Nå skjer dette en gang i uka, sa Obama da han tirsdag uttrykte sin frustrasjon over de mange skyteepisodene i USA.

Tidligere samme dag ble en elev skutt av en væpnet mann på en skole i Oregon. I helgen ble tre mennesker drept av et ektepar i Las Vegas, og i Seattle ble én mann drept på et universitet i forrige uke.

Obamas forsøk på å innføre strengere våpenlover er blitt stanset delvis som følge av motstand fra den mektige våpenlobbyen i USA.

- For tiden er det ikke mulig å få selv den minste innstramming gjennom Kongressen. Det er noe vi bør skamme oss over, sa Obama på et nettmøte arrangert i samarbeid med nettstedet Tumblr.

(NTB)