STRENG SIKKERHET: En mann passerer sikkerhetsbarrierene som er satt opp utenfor St Paul's Cathedral in London, der seremonien for avdøde Margaret Thatcher holdes i morgen. Britisk politi skjerper sikkerheten foran søndagens London Marathon, det neste store internasjonale maratonløpet. Foto: AP Photo/Matt Dunham.
STRENG SIKKERHET: En mann passerer sikkerhetsbarrierene som er satt opp utenfor St Paul's Cathedral in London, der seremonien for avdøde Margaret Thatcher holdes i morgen. Britisk politi skjerper sikkerheten foran søndagens London Marathon, det neste store internasjonale maratonløpet. Foto: AP Photo/Matt Dunham.Vis mer

Nå skjerpes sikkerheten i London

Tusener av mennesker er ventet i gatene under Margaret Thatchers begravelse i morgen og London Marathon på søndag. Sikkerheten skjerpes etter Boston-bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): London maraton, britiske myndigheter og Metropolitan Police skjerper sikkerheten etter bombene i Boston, foran Margaret Thatchers begravelse i morgen London maraton søndag. Tusener av mennesker er ventet i hovedstadens gater for å delta i og følge arrangementene.

- Vi revurderer sikkerheten etter det som har skjedd i Boston, sier pressetalskvinne Lisa Joe ved Metropolitan Police til Dagbladet.

Samarbeider tett Flere detaljer ønsker ikke politiet å gå ut med, men Joe sier at det kan komme oppdateringer utover dagen. London Marathon samarbeider tett med politiet om sikkerheten under maratonløpet. I går uttrykte maratonsjef Nick Bitel sorg og medfølelse med maratonvennene i Boston.

- Vi er triste og dypt sjokkerte over nyhetene fra Boston. Våre tanker går til menneskene der og deres familier. Det er en veldig trist dag for idrettsfolk og for våre venner og kollegaer i maratonverdenen, sier han, og garanterer at alle løpere vil få epost med oppdateringer hver dag, i tillegg vil det legges ut informasjon på London maraton sine nettsider.

Frykter opptøyer En stor sikkerhetsoperasjon rundt Thatchers begravelse har vært planlagt i tre og et halvt år. Politiet og sikkerhetsmyndighetene frykter protester, opptøyer og bråk. Blant de protestene som er varslet, er en aksjon om å snu ryggen til prosesjonen når den går gjennom gatene, og en plan om å tømme melk i gatene, i protest mot «skolemelktyven» Margaret Thatcher.

Kortesjen med den tidligere statsministerens kiste vil bevege seg gjennom London sentrum, fra Westminster palace til St. Pauls Cathedral, der seremonien skal holdes. Militært personell vil vokte ruta, og Metropolitan police vil ifølge Daily Mail ha 4000 politifolk utplassert i gatene. Flere veier og t-banestasjoner vil holdes stengt. Ifølge avisa har butikker langs ruta fått beskjed om å gjemme vekk søppelkasser, stiger og alt som kan brukes som våpen, og å passe på av overvåkningskameraene fungerer.

En sikkerhetskilde sier til avisa at britiske myndigheter nå forsøker å få ut så mye informasjon som mulig fra USA om motivene for bombeaksjonen.

Øvde Ved daggry i dag, gjennomførte uniformert militært personell en øvelse før begravelsen. Kisten, drapert i det britiske flagget, ble fraktet med hest og vogn gjennom Londons gater.

ADVARER: Et skilt ved the Mall, mållinja for London Marathon. Foto: REUTERS/Toby Melville.
ADVARER: Et skilt ved the Mall, mållinja for London Marathon. Foto: REUTERS/Toby Melville. Vis mer

2000 gjester fra politikkens verden er invitert til begravelsen i morgen. Over 36 000 løper deltar i London maraton til helgen.

I går ettermiddag besøkte Høyre-leder Erna Solberg Storbritannias statsminister David Cameron. Et hovedpunkt på agendaen var terror.

:/b> Militært personell gjennomførte ved daggry en dag en øvelse foran begravelsen i morgen. Her bæres kisten inn i St. Pauls-katedralen. Foto:AFP PHOTO / BEN STANSALL.
:/b> Militært personell gjennomførte ved daggry en dag en øvelse foran begravelsen i morgen. Her bæres kisten inn i St. Pauls-katedralen. Foto:AFP PHOTO / BEN STANSALL. Vis mer