Nå skulle Jarle fortalt det norske folk om Sydpol-møtet

Her er det siste livstegnet Jarle Andhøy ga Norge via NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den erfarne og medievante eventyreren og TV-produsenten Jarle Andhøy ringer hver onsdag til Nitimen på NRK, for å fortelle hvordan Berserk-ekspedisjonen har det og hvordan de ligger an.

Tross ekstreme vær- og vindforhold har Andhøy ved 11-tida hver onsdag gitt sine rapporter til det norske folk. Klippene er blitt sendt på Nitimen hver torsdag; dagen etter Andhøys telefon.

I dag har ikke Nitimen mottatt noen telefon fra Jarle Andhøy.

Krysser fingrene - Det hender de er en halvtime eller time forsinka, sier Øyvind Wik, prosjektleder i Nitimen til Dagbladet.

0522 i går morges mottok Hovedredningssentralen Nord-Norge en meldinga fra nødpeileren om bord på Berserk.

- Vi krysser fingrene, sier Wik.

- Vi har sittet og ventet, men ikke mottatt noen telefon i dag, forklarer han.

Svært krevende I innslaget som ble sendt forrige torsdag, og som var den siste rapporten Andhøy bragte ut på radio, er han i strålende humør.

- Her er gutta på isen, etter tidenes landingsoperasjon, sier Andhøy.

- Vi kom inn der Scott og Shackleton kom i land, forteller han.

Andhøy sier de hadde problemer med isen, og at både ATVene og resten av ustyret har fått juling, men at han og makker Samuel Massie etter fire døgn kom i land.

SKULLE TIL SYDPOLEN: Her er båten Berserk på vei gjennom Nordvestpassasjen på en tidligere reise. I dag skulle kaptein Jarle Andhøy gitt en statusrapport på radio. Foto: Wildvikings.com/NRK
SKULLE TIL SYDPOLEN: Her er båten Berserk på vei gjennom Nordvestpassasjen på en tidligere reise. I dag skulle kaptein Jarle Andhøy gitt en statusrapport på radio. Foto: Wildvikings.com/NRK Vis mer

- Vi er to mann på isen. Men det er en minst like stor utfordring å være igjen og passe på båten, sier Andøy.

Du hører hele klippet øverst i saken.

Usikkerhet Øyvind Wik påpeker at nødmeldinga kom fra skipet, mens Jarle Andhøy og 18-årige Samuel Massie hadde gått i land på Antarktis. Etter planen skulle de to ta seg fram til Sydpolen. De to skal ha brukt ATVer, firhjulinger, til å ta seg fram.

- Det er jo ikke sikkert at Andhøy veit om nødmeldinga, påpeker Wik.

Meldinga Andhøy nå skulle gi var en statusoppdatering.

Mest sannsynlig ville denne omhandlet turen til polpunktet. Om meldinga noen sinne vil komme ut, om Andhøy er i live og kan kringkaste en hilsen til Norge, er foreløpig ikke kjent.

RAPPORTERTE TIL DET NORSKE FOLK: Jarle Andhøy ga en statusoppdatering på Nitimen hver uke. Foto: Wildvikings.com/NRK
RAPPORTERTE TIL DET NORSKE FOLK: Jarle Andhøy ga en statusoppdatering på Nitimen hver uke. Foto: Wildvikings.com/NRK Vis mer