Nå skylder Tyrkias statsminister på sosiale medier

- Den største trusselen er Twitter.

- SOSIALE MEDIERS FEIL: Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, skylder på sosiale medier. Foto: AP / NTB Scanpix
- SOSIALE MEDIERS FEIL: Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, skylder på sosiale medier. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De beste eksemplene på løgn finnes der, sier Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, om mikrobloggnettstedet.

Uttalelsene kommer etter at tyrkiske medier i løpet av de tre dager lange demonstrasjonene mot statsministeren har valgt å dekke andre ting enn opptøyene. Flere tyrkere har som følge valgt å ty til det sosiale nettstedet, for å oppdatere omverdenen om situasjonen i landet.

- Samfunnets største trussel Det har ikke gjort Erdogan, som har sittet ved makten i ti år, glad. Han velger å kalle det hele en trussel.

- For meg, er sosiale medier samfunnets største trussel, sier han videre, ifølge Associated Press (AP). Søndag holdt han to taler og gjorde én TV-opptreden.

Der avviste han beskyldningene om at han «er en diktator og en sultan», etter at titusener av mennesker over tre dager har demonstrert i Tyrkias fire største byer - blant annet Ankara og Istanbul - og bedt ham og regjeringen hans om å gå av.

- Hvis de kaller noen som har tjent folket «en diktator», så har jeg ingenting å si. Min eneste hensikt er å tjene landet mitt, sier han, ifølge AP.

Demonstrasjonene karakteriseres som de voldeligste på flere år.

Det hele startet som en protest mot utbyggingen av en grønn lunge i Istanbul, men har utviklet seg til å bli et sterkt uttrykk for misnøye med regjeringen og Tyrkias utvikling.

- Hittil voldeligste Både i Istanbul og Ankara ble det fredag meldt om voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, og uroen fortsatte lørdag og søndag.

Natt til mandag blir karakterisert som den hittil voldeligste natta.

Rundt 7 000 mennesker deltok i søndagens demonstrasjoner i hovedstaden, Ankara, hvor politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass mot demonstrantene.

Flere skal ha blitt alvorlig skadd da de fikk gassbeholdere kastet mot seg, ifølge Al Jazeera.

Under et intervju en time seinere, kalte statsministeren seg selv en «herre over folket»: - Diktatorskap ligger ikke i blodet mitt eller i min karakter. Jeg er en tjener for folket, sier han.

Samtidig refererer han til det som skal være et hundretalls av ødeleggelser påført av demonstrantene, og sier at 89 politibiler, 42 privatbiler, fire busser og 94 forretninger skal ha blitt ødelagt av demonstrantene.

- VERSTE PÅ FLERE ÅR: Helgas opptøyer i Tyrkia karakteriseres som de verste på flere år. Foto:  EPA / SEDAT SUNA / NTB Scanpix
- VERSTE PÅ FLERE ÅR: Helgas opptøyer i Tyrkia karakteriseres som de verste på flere år. Foto: EPA / SEDAT SUNA / NTB Scanpix Vis mer