Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå skyller likene på land

Menneskene som ble sugd ut i havet flyter nå inn mot Thailands kystlinje. Dagbladet.nos reporter er vitne til de grufulle scenene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Dagbladet.no var i går et av de første medier som tok seg inn i Khao Lak-området i går, og var vitne til enorme ødeleggelser på mennesker, bygninger, natur og infrastruktur. I dag rapporterer John Rasmussen videre fra kaoset:


  KHAO LAK (Dagbladet.no): Opprydningsarbeidet er i full gang her i feriepradiset Khao Lak i Thailand, og situasjonen er fortsatt kaotisk.

  Dødstallene stiger kontinuerlig. Det kjøres ut lik hele tiden. Redningsmannskapene fortsetter der de slapp i går.

  På et område ligger det flere hundre lik som venter på å bli fraktet bort for identifisering. De døde fraktes til tre templer på Khao Lak. Arbeidet med å identifisere de omkomne er komplisert. Til tider er det vanskelig å se om det er menn eller kvinner som er omkommet.


  Finner nye lik


  I går var det kaotisk og svært uoversiktlig på Khao Lak med møbler, bygningsmaterialer, leire og trære skylt ut over et stort område.

  Likene blir nå funnet inntil en kilometer inn på land fra stranda. Menneskene som måtte gi tapt for bølgene skylles nå i land. Flere steder er det bare grunnmuren av store bygninger som er funnet igjen.

  Mange familier går rundt på Khao Lak å leter etter sine kjære. De har med seg bilder og spør de som driver med oppryddningsarbeidet om noen har sett de savnede.

  Folk spør hva slags klær likene som er funnet hadde på seg. Jeg møter spesielt mange svensker blant de som leter etter savnede.

DET VAR ET FERIEPARADIS:</B> Khao Lak er totalødelagt.
I THAILAND: Dagbladet.nos reporter John Rasmussen.
LETER PÅ STRANDA:</B> En hjelpearbeider holder opp passene til to finske barn som han har funnet i vrakgodset på stranda i Khao Lak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media