Barnevern

Nå slår Helsetilsynet barnevernsalarm

Statens helsetilsyn mener at svikten i barnevernet er så omfattende og alvorlig at omorganisering kan være nødvendig.

SLÅR ALARM: Statens helsetilsyn ber myndighetene vurdere omorganisering av barnevernet for å få bukt med omfattende svikt som har pågått over år. Foto: NTB Scanpix
SLÅR ALARM: Statens helsetilsyn ber myndighetene vurdere omorganisering av barnevernet for å få bukt med omfattende svikt som har pågått over år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statens helsetilsyn finner situasjonen i norsk barnevern så alvorlig at de er i tvil om at tiltakene som til nå er iverksatt knyttet til kompetanseheving, styrket samarbeid mellom barnevernet og helsetjenesten og kvalitetsbedring er tilstrekkelig, skrev Dagbladet i går.

Onsdag publiserte Helsetilsynet en ny rapport om Hanne og «Marie» fra Vestlundveien ungdomssenter som ble narkomane i barnevernet og seinere døde.

Helt avslutningsvis i rapporten skriver Statens helsetilsyn følgende:

«Ut fra den omfattende svikten som er beskrevet, finner vi likevel grunn til å spørre om kvaliteten i barnevernstjenestene og i barnevernsinstitusjonene er så svak at det må vurderes mer radikale grep for å heve kvaliteten opp på et akseptabelt nivå».

- Alle rapporter og gjennomganger som er kommet om barnevernet viser svikt, og det er samme type feil som går igjen i rapport etter rapport. Derfor stiller vi spørsmål ved om de planlagte grepene er tilstrekkelige eller om det må sterkere lut til, uttalte avdelingsdirektør Børge Tomter i Statens helsetilsyn til Dagbladet onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer