Nå slår tyfonen Lekima inn over Kina

En million mennesker evakureres fra stormen, som så langt har tatt minst 18 menneskeliv.

STORM: Supertyfonen Lekima har truffet Zheijang-provinsen øst i Kina. Vindkast skal være oppe i 215 km/t, og tyfonen beveger seg med en hastighet på 26 km/t. Video: Newsflare. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i området? Tips oss på 2400@db.no

Tyfonen traff Wenling i Zheijang-provinsen øst i Kina natt til lørdag. Tyfonen tilsvarer en kategori 4-orkan, den nest høyeste klassifiseringen.

Tyfonens vindkast er oppe i 215 km/t, og den beveger seg med en hastighet på 26 km/t. Klokka 03.30 norsk tid var vindstyrken oppe i 52 meter i sekundet, og var allerede oppe i en kategori 3-orkan, ifølge værnettstedet AccuWeather.

Kinesiske myndigheter venter store ødeleggelser, og har sendt ut en såkalt «red alert». Det er det høyeste farevarslet, og innebærer blant annet at skoler og butikker oppfordres til å holde stengt.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at mer enn én million mennesker har blitt evakuert. Mer enn 110 000 har tatt inn på herberger.

Ifølge statlig kinesisk TV skal minst 18 personer så langt ha mistet livet i stormen. Det skriver The New York Times. Rundt 200 boliger har kollapset og 3200 har blitt ødelagt.

Venter ødeleggelser

Det er ventet at nettopp Zhejiang rammes hardest av tyfonen. Myndighetene har bedt innbyggerne om å sikre løse gjenstander. Det er sendt ut ekstra beredskap til Zhejiang, Shanghai og Jiangsu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer