Palestina

Nå slåss palestinerne mot hverandre

Dødsfallet til en palestinsk aktivist har skapt raseri hos palestinere flest. Nå krever de at president Mahmoud Abbas og hans regime går av.

BRAKER SAMMEN: En mann roper mot palestinske sikkerhetsstyrker i den palestinske byen Ramallah på Vestbredden. For tredje dagen på rad krever palestinere at president Mahmoud Abbas må gå av etter at den palestinske menneskerettighetsaktivisten Nizar Banat (43) ble drept etter at han ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker. Foto: AFP / NTB
BRAKER SAMMEN: En mann roper mot palestinske sikkerhetsstyrker i den palestinske byen Ramallah på Vestbredden. For tredje dagen på rad krever palestinere at president Mahmoud Abbas må gå av etter at den palestinske menneskerettighetsaktivisten Nizar Banat (43) ble drept etter at han ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag døde den palestinske politiske aktivisten Nizar Banat (43) «en unaturlig død» etter at han ble arrestert av palestinsk sikkerhetsstyrker. Dødsfallet har skapt voldsomt sinne hos mange palestinere, som nå krever at president Mahmoud Abbas går av.

- Gå! Gå, Abbas! roper palestinerne taktfast.

- Vi vil ha politisk reform som representerer folket, sier demonstranten Esmat Mansour ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Korrupte ledere

43-årige Nizar Banat har gjennom flere år kritisert den aldrende presidenten Mahmoud Abbas og hans regime. Han har omtalt dem som korrupte og ikke-demokratiske, og har de siste månedene hatt en kampanje mot regimet på Facebook.

President Abbas og hans sikkerhetsstyrker har lenge irritert seg over Banat og hans høylytte kritikk.

Ifølge den israelske Haaretz-journalisten Amira Hass, var «arrestasjonen og volden mot Banat planlagt, men ikke resultatet: Hans død».

Ifølge Banats fetter, stormet minst 20 palestinske sikkerhetsfolk huset han sov i natt til torsdag. De skal ha sprayet pepperspray mot munnen og nesa hans, før de begynte å slå han med jernstenger og trebatonger, sier vitner, ifølge Middle East Eye. Så strippet de ham og fraktet ham inn i et militært kjøretøy, halvt bevisstløs, sa fetteren videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer