KOMMER SNART: Våren er rett rundt hjørnet, forteller meteorologen. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KOMMER SNART: Våren er rett rundt hjørnet, forteller meteorologen. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Nå slipper kanskje politiet bli nedringt av klagende nordmenn? - Vårfornemmelser mot helga

- Fram med vårjakka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været i hele Norge og hele verden på dagbladet.no/vaer

(Dagbladet): For de som gleder seg til lysere og varmere tider, er det ikke sikkert det er så lang ventetid igjen. 

- Vi kan få noen vårfornemmelser mot helga som kommer, både i nord og i sør, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

- Det er nok kanskje særlig østafjells at vi får de fineste forholdene, sier han til Dagbladet søndag.

Høytrykk denne veien Vinteren har bydd på stengte fjelloverganger, glatte veier og rasfare, storm, vanskelige kjøreforhold, snøfokk, sterk vind, kansellerte ferger og stengte veier på store utfartsdager.

I slutten av januar var flere så lei at de til og med ringte politiet for å klage på at det snødde og at de kom for sent på jobben (det fikk selv britene til å le av oss). 

Trolig slipper politiet det problemet i tida framover. 

- Fra neste helg kan vi kanskje her, østafjells, ta fram vårjakka. Det er en vanskelig årstid, det kan være vanskelig å kle seg - så fram til det kan det være slik at det er best med boblejakke om morgenen og vårjakke om dagen, sier Haga. 

Han forteller at det kommet et høytrykk fra Storbritannia den nordlige delen av kontigentet, som gir milde luftstrømmer i landet vårt. 

- Mot neste helg ser det vårlig ut. Våren er en lunefull periode, men det kan fort slå om. Prognosene våre strekker seg nå til 10. mars, og i den tida ser det ikke ut som det skal komme så mye nedbør. I fjellene kan det såklart komme snø, sier han.

- Selv ikke der - Det ser ikke ut som det skal bli noe særlig kaldt i noen del av landet framover. Midt i uka kommer det en forbigående kjøligere situasjon, men selv i Finnmark blir det ikke kaldere enn minus 10 grader, sier han. 

- Det ser ikke ut som det blir langvarig, selv ikke der. Det bliir en gjennomgående mild værtype i hele landet, med unntak av midt i den førstkommende uka, sier han. 

Han forteller om lokale variasjoner. 

- I indre strøk på Østlandet vil det kunne være 10 minus om natta og når man reiser på jobb, og så opp mot tre, fire grader på dager på dagtid. 

Så, først kommer noen mindre kalde netter og morgener, noen halvvarme dager - og så kan det være at våren vil vise seg til helga. 

• Tagg dine værbilder på sosiale medier med #dbvær eller send oss uværsbilder på MMS til 2400 eller på mail til 2400@dagbladet.no.

VÅRTEGN: TIl uka kommer et høytrykk over landet vårt. Det gir mer vårlig vær. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VÅRTEGN: TIl uka kommer et høytrykk over landet vårt. Det gir mer vårlig vær. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer